Annons

Gymnasister besökte Bryssel

15 elever ur sista årskursen på Allvar Gullstrandgymnasiet besökte nyligen Bryssel under tre dagar inbjudna av den liberala EU-parlamentarikern Cecilia Wikström.

Annons
 

Eftersom det finns många EU-institutioner i Bryssel besöktes också andra institutioner. På EU-kommissionen fick eleverna en repetition om hur EU-arbetet går till.
– På EU-parlamentet hos Cecilia Wikström fick de en intressant insikt i spelet bakom ridån och också hennes personliga och tuffa syn på sitt eget arbete och vad som är viktigt i framtidens Europa, berättar Kerstin Tufvesson, skolambassadör för EU på Allvar Gullstrandgymnasiet.

Dagarna avslutades med besök dels på Sveriges ständiga representation för EU, den svenska regeringens förlängda arm i Bryssel, dels det svenska konsulatet, där eleverna fick sig en nyttig lektion i hur man beter sig om det händer ovälkomna saker på en utlandsresa.
– Förutom den konkreta lektionen i EU-kunskap hann eleverna också med att titta på Bryssel och dess sevärdheter och naturligtvis att smaka på belgiska våfflor toppade med mycket grädde och choklad, avslutar Kerstin Tufvesson.

Belgiska våfflor toppade med mycket grädde och choklad.

Gänget från Landskrona framför ett av Bryssels mer kända landmärke – Manneken Pis.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser