Annons

Veteöl på champagnejäst

Ett nytt veteöl har släppts från Landskronabryggeriet Finn.

Vi noterar att Brygghuset Finns Wheat Blanc vann guld på Uppsala Beer & Whisky Festival  i kategorin ”Bästa Veteöl”. Ölet finns förövrigt från och med idag på ett 60-tal Systembolagsbutiker när nya små partier släpps.

Annons
 

Wheat Blanc beskrivs som ett friskt och balanserat veteöl bryggt med champagnejäst vilket ger en lätt ton av vin och fruktighet i både smak och doft, med inslag av vita vinbär och en touch av tropiska frukter. Ölet passar väl till fisk, skaldjur eller andra lättare rätter, eller som sällskapsdryck en varm dag och serveras helst kyld till 8-9 C.

– Inspirationen till ölet kom efter att vi testade en mycket välsmakande pilsner jäst med rödvinsjäst i Italien. När vi kom hem bestämde vi oss att testa att göra en veteöl med champagnejäst och redan vid första provbrygden insåg vi hur bra denna kombination kunde bli, säger bryggare Petter Lindholm.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser