Teatern fylls av körsång, cirkus och barnrop

Barnföreställningarna OJ! Vilken cirkus, med sångkören Divertimento ges på teatern.
Barnföreställningarna OJ! Vilken cirkus, med sångkören Divertimento ges på teatern, lördag och söndag den 18-19 mars.

Till helgen fylls teatern men musikalisk blandning av barnvisor, pop och disney-klassiker när barnföreställningarna ”OJ! Vilken cirkus”  ges av sångkören Divertimento.

Kören Divertimento är välkänd för många Landskronabor. I dagsläget består man av i runda svängar 17 medlemmar och till helgen är man redo att visa upp sig i barnföreställningen ”OJ! Vilken cirkus” på Landskrona teater.
– Divertimento är en aktiv kör med en bred repertoar. Vi brinner för ett rikt musikliv i Landskrona och är speciellt förtjusta i att blanda in agerande och storytelling i våra framföranden, berättar Anna Lewerth från kören.

Divertimento har två gånger tidigare satt upp barnföreställningar på Landskrona teater.
– Senast, för 2 år sedan, med ”Trollet Svanslös”.  I våra barnföreställningar blandar vi musiken och sången med teater och agerande. Vi jobbar med scenerier och kostymer, säger Anna Lewerth och beskriver ”OJ! Vilken cirkus” som en liten mini-musikal för barn.

Till helgen, den 18-19 mars, ger Divertimento fyra föreställningar på Landskrona Teater. I samband med lördagens föreställningar är det också familjelördag på teatercaféet med pyssel och fika för alla barn som har biljetter.

I ”OJ! Vilken cirkus” kretsar handlingen kring just en cirkus. Här träffar vi de tokiga clownerna Pok och Mon, cirkusdirektören Harriet och glada cirkusdjur. Apan Angela och de andra förbereder för kvällens föreställning. Men allt verkar inte riktigt stå rätt till och nu har Angela rymt! Vart har hon tagit vägen? Och vilka är de främmande och lite konstiga djuren som slagit läger utanför staden?
– Ja, hur det här löser sig får man se i föreställningen som vi spelar klockan 13 och 16 både lördag och söndag, avslutar Anna Lewerth.

Till arkivet