Mästare, gesäller och veteraner firades på årsmöte

Sven Svensson, Peter Söderquist och Christer Söderquist tog emot veterantecken efter 25 års medlemsskap. Foto: Privat
Sven Svensson, Peter Söderquist och Christer Söderquist tog emot veterantecken efter 25 års medlemsskap. Foto: Privat
På Företagarna Landskronas årsmöte fick Joacim Nilsson, Ann Svensson och Elin Svensson, genom sin mamma Eva, ta emot mästarbrev. Foto: Privat
På Företagarna Landskronas årsmöte fick Joacim Nilsson, Ann Svensson och Elin Svensson, genom sin mamma Eva, ta emot mästarbrev.
Foto: Privat

Som vanligt var det välbesökt när Företagarna Landskrona höll årsmöte.  Förutom de sedvanliga punkterna var det högtidligt värre när tre frisörer fick gesällbrev och lika många fick mästarbrev. Dessutom delades tre veterantecken ut.

På Företagarnas årsmöte genomfördes en ceremoni enligt gammal tradition då åldermannen och ungbröderna tog sig an gesällerna. Företagarnas regionchef Magnus N:son Engelbäck överlämnade sedan gesällbreven till frisörerna Sofie Andersson, Hanim Gultekin och Molly Mårtensson. Kassören Paul Jönsson överlämnade en gåva från Företagarna och ordförande Ina Zachhau överlämnade blommor.

Tre Mästare fick mottaga sina mästarbrev av åldermannen Ronny Ahrling. Elin Linde är konstinramningsmästare och hennes brev mottogs av hennes mamma Eva Svensson då Elin i söndags fick en liten son och inte var på plats denna kväll. Joacim Nilsson och Ann Svensson är båda glasmästare.
– Vi hade även den stora äran att få dela ut tre veterantecken till medlemmar som har varit medlemmar i Företagarna i 25 år. Sven Svensson, Peter Söderquist och Christer Söderquist såg alla fram emot kommande 25 år som medlemmar, säger Ina Zachhau som återvaldes som ordförande. Styrelsen är därför identisk med föregående år.

Frisörerna Sofie Andersson, Hanim Gultekin och Molly Mårtensson fick gesällbrev. Foto: Privat
Frisörerna Sofie Andersson, Hanim Gultekin och Molly Mårtensson fick gesällbrev.
Foto: Privat
Sven Svensson, Peter Söderquist och Christer Söderquist tog emot veterantecken efter 25 års medlemsskap. Foto: Privat
Sven Svensson, Peter Söderquist och Christer Söderquist tog emot veterantecken efter 25 års medlemskap.
Foto: Privat

Till arkivet