Annons

Svea Hovrätt gav HSB rätt om omtvistat bygge i Glumslöv

Landskrona Direkt åkte på en inspektionsrunda för att titta på HSB:s framtida planer. Första stoppet tillsammans med vd Mikael Jönsson och projektchef Anders Olsson gjordes på Trekanten i Glumslöv.

HSB Landskronas vd Mikael Jönsson och projektchef Anders Olsson inspekterar Handelsmannen 1 i Glumslöv.

Efter flera års tvister kan nu HSB Landskrona se ljuset i tunneln gällande byggnation av ett 30-tal bostäder i kvarteret Handelsmannen i Glumslöv. I dagarna kom domen får Svea Hovrätt vilka gjorde tummen upp för HSB.

Annons
 

HSB Landskrona förvärvade tomten Handelsmannen 1 i Glumslöv, mer känd som Trekanten i Glumslöv, tidigt 2012. Planer för ett seniorboende skissades upp men ganska snabbt bestämdes att HSB skulle satsa på ett mer ordinärt boende i fyra våningar. Grannarna till Handelsmannen 1 visade dock med all önskvärd tydlighet att de inte ville se en så hög fastighet på tomten.

Många har dock visat sig positivt inställda till projektet och efter flera år av överklaganden så har allt nu nått vägs ände. Svea Hovrätt har gett HSB Landskrona rätt och nu kan arbetet börja med att planera för bygget.
– Det känns naturligtvis jätteskönt att vi äntligen kan få komma igång, säger en lättad Mikael Jönsson, vd för HSB Landskrona.
– Nu ska vi ta fram alla ritningar och börja pejla intresset igen. Men när vi ska sätta spaden i marken är för tidigt att sia om idag, säger han.

Tanken är att HSB Landskrona ska ha ett öppet hus för att informera om Handelsmannen och de övriga projekten som just nu pågår.
– Det är den 18 april på vårt kontor på Storgatan. Först har vi bokat några timmar med de som bosparar hos oss men mellan 18 och 19 så är alla välkomna. Då svarar vi gärna på frågor, säger Mikael Jönsson.

Läs mer: HSB satsar från norr till söder

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser