Annons

Kronan U16 tog silver i DM

Kronans U16-lag som slutade på en andraplats i DM. Foto: Karolina Karlsson.

På söndagen var Kronans U16-lag i Svedala och spelade skånska mästerskapen och det skulle bära nästan hela vägen fram.

Annons
 

Tio lag tampades om medaljerna och efter ett jämnt gruppspel tog sig Kronan vidare till A-slutspel som grupptvåa med ynka tre poängs marginal. Väl i A-slutspelet började spelet stämma bättre och i första matchen besegrades Ystad, efter en riktig rysare. 11-14 och tre matchbollar emot sig i avgörande set vändes till vinst 17-15.

Därmed var det klart att Kronan tagit sig till medaljspelet och ett gruppspel för tre lag, där valörerna skulle bestämmas. I första matchen slog Kronan förhandsfavoriterna EVS med 2-1 i set. Sen slog EVS Svedala med 2-0, vilket innebar att allt hängde på sista matchen. Vid vinst skulle det bli guld, vid förlust 1-2 silver och förlust 0-2 brons.

För motståndet svarade Svedala som Landskronatjejerna stött på redan i den första gruppspelsmatchen på morgonen och då hade man men inte en chans. Men nu blev det en jämn och välspelad match där Kronan dock fick ge sig med 2-1. Ett  stort kliv framåt från morgonens match. Och silvermedaljer i DM till tjejerna.
Efter set-räkning knep EVS guldet och Svedala fick nöja sig med brons.

I silverlaget spelade Agnes Johannesson, Jovana Kisic, Ajsa Kalic, Emilia Saxne, Lova Nilsson, Rodaina Alrawi, Patrycja Winiarska och Lykke Nilsson. Laget coachades av Karolina Karlsson.

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser