Kronan U16 tog silver i DM

Kronans U16-lag som slutade på en andraplats i DM. Foto: Karolina Karlsson.
Kronans U16-lag som slutade på en andraplats i DM. Foto: Karolina Karlsson.

På söndagen var Kronans U16-lag i Svedala och spelade skånska mästerskapen och det skulle bära nästan hela vägen fram.

Tio lag tampades om medaljerna och efter ett jämnt gruppspel tog sig Kronan vidare till A-slutspel som grupptvåa med ynka tre poängs marginal. Väl i A-slutspelet började spelet stämma bättre och i första matchen besegrades Ystad, efter en riktig rysare. 11-14 och tre matchbollar emot sig i avgörande set vändes till vinst 17-15.

Därmed var det klart att Kronan tagit sig till medaljspelet och ett gruppspel för tre lag, där valörerna skulle bestämmas. I första matchen slog Kronan förhandsfavoriterna EVS med 2-1 i set. Sen slog EVS Svedala med 2-0, vilket innebar att allt hängde på sista matchen. Vid vinst skulle det bli guld, vid förlust 1-2 silver och förlust 0-2 brons.

För motståndet svarade Svedala som Landskronatjejerna stött på redan i den första gruppspelsmatchen på morgonen och då hade man men inte en chans. Men nu blev det en jämn och välspelad match där Kronan dock fick ge sig med 2-1. Ett  stort kliv framåt från morgonens match. Och silvermedaljer i DM till tjejerna.
Efter set-räkning knep EVS guldet och Svedala fick nöja sig med brons.

I silverlaget spelade Agnes Johannesson, Jovana Kisic, Ajsa Kalic, Emilia Saxne, Lova Nilsson, Rodaina Alrawi, Patrycja Winiarska och Lykke Nilsson. Laget coachades av Karolina Karlsson.

 

 

Till arkivet