Annons

Holländska medaljer till brödrapar

Melissa Tairovska, Noel Berg och Gabriel Berg på Dutch Open 2017.

I helgen var tre av Landskrona Taekwondo Akademis elitsatsande ungdomar i Eindhoven och deltog i Dutch Open i Taekwondo. Resultatet blev två bronsmedaljer.

Annons
 

Dutch Open är en av Europas största rankingtävlingar med cirka  1500 deltagare från hela världen.
– Här finns deltagare från Kanada, Turkiet, Argentina, Tyskland, England, Thailand, Spanien, Azerbajdzjan med flera länder. Det är en väldigt svår tävling, nästan svårare än ett mästerskap då det är ganska många motståndare i varje viktklass, berättar Johan Berg, sportchef i Landskronaklubben och tillika sportkoordinator i förbundet.

Melissa Tairovska förlorade sin kvartsfinal mot en landslagstjej från Serbien i kadett klass -55kg.
–  Serbiskan blev för tuff för Melissa som gör sin andra utlandstävling. Melissa är ung och har precis börjat tävla internationellt. Det är bra för hennes rutin att få komma ut på dessa stora tävlingar för när man sen tävlar hemma i Sverige i Elitserien så känns det inte lika nervöst. Målet är att kvala in i landslaget till hösten 2017 eventuellt hösten 2018. Så det är en långsiktig satsning, säger Johan Berg.

Brödraparet Gabriel och Noel Berg lyckades däremot bärga varsin bronsmedalj.
Noel som fick flytta upp en viktklass tog ett brons i kadett -65 kg och storebror Gabriel likaså i junior +78 kg
–  Noel har precis som Melissa precis startat sin internationella tävlingssatsning, han slarvade till det i semifinal mot en finne och förlorade på poäng på grund av ett par taktiska misstag. Normalt skulle Noel vunnit hela klassen. För storebror Gabriel blev en turk i semifinalen för svårt motstånd.

Turkiet är en stornation inom taekwondo med väldigt duktiga utövare.
– Det är inte en favoritnation att möta, ändå körde Gabriel en av sina bästa matcher i år, anser Johan Berg.
Taekwondo är väldigt mycket taktik, det gäller att undvika att bli träffad, kontra sin motståndare och ta poäng.
–  Vi hade en gameplan innan matchen och den fungerade ganska bra. Problemet blev att ta poäng då Gabriel blev tvungen att köra en mer defensiv stil än vad han är van vid.

Nästa tävling blir i Mamö den 22 april. Malmö Open är Sveriges största endagstävling med en 5-600 tävlande från norra Europa.
  Då ska även klubbens nybörjare debutera. Vi har ett femtontal barn i åldern 7-10 år som ska göra sin första tävling där och sen har vi ett tiotal ungdomar både elit och nybörjare så vi kommer ha ett stort lag till årets upplaga av Malmö Open, avslutar Johan Berg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser