Kattugglespaning i Karlslund

Kattuggla. Foto: Michael Gäbler.
Kattuggla. Foto: Michael Gäbler.

Föreningen Landskronatraktens Natur har sitt vårprogram klart och redan på söndag den 12 mars finns möjlighet att följa med på kattugglespaning i Karlslund.
– Under många år har det häckat ett kattugglepar i parken och även om jag inte sett dem i år är det min förhoppning att vi kan locka fram dem, säger Tim Andersson, styrelseledamot i Landskronatraktens Natur.

Det är samling utanför Karlslundsbadets entré kl 18.30 och när mörkret börjar lägga sig vandrar man in i parken. Tim  Andersson ska försöka sig på att härma kattugglan för att locka fram den.
– Jag var med på en resa till Vegeholm i fjor när Ulrik Alm från Studiefrämjandet lockade fram några kattugglor. Jag tittade hur han gjorde, gick hem och övade och lyckades sedan faktiskt locka fram en kattuggla i Karlslund, säger Tim Andersson.

I år hoppas man alltså på repris. Det kan vara att det är lite tidigt på säsongen, dagen är vald för att det är fullmåne och med lite tur med vädret kan man få en häftig upplevelse. Kattugglans lockrop kan kännas lite kusligt och skräckinjagande och med hjälp av månskenet ska man kunna se den.
– Men man vet aldrig, kanske vi får nöja oss med en skymningspromenad bland bokarna, fast det är ju heller inte så illa, avslutar Tim Andersson.

På föreningens hemsida kan du ta del av vårens program.
Du hittar den på https://landskrona.naturskyddsforeningen.se/

Till arkivet