Scenerna fylls på

Loulou LaMotte från ett tidigare besök i Landskrona. I sommar kommer till Ven.
Loulou LaMotte från ett tidigare besök i Landskrona. I sommar kommer till Ven.

Nu börjar banden och musikerna som ska underhålla på diverse scener i Landskrona under året att presenteras. Spridningen bland de olika genrerna är stor.

Första större arrangemanget är Landskronagalan som går av stapeln den 21 april. Vi noterar att Maja Gullstrand, Kim Bergkvist och Eleine är klara för galan som firar tio år i år. Konferencier är Ola Selmén.

Den årliga Ökändafestivalen på Ven drar igång fredagen den 7 juli och pågår under dagarna två och även de har i veckan presenterat sina första artister.
Marx Gallo är en nygammal röst inom svenska reggaescenen och han kommer med sitt Hilltown Syndicate. Lite lugnare blir det när Leona Frantzich från Sverige och Tomás del Real från Chile möts i gränslandet mellan skandinavisk och chilensk musik.
Och ett annat spännande namn som nu är klart för Ökända är Loulou LaMotte, en sångerska och låtskrivare född i Malmö med rötter i Louisiana, USA. Hon har jobbat och sjungit med en rad andra artister, bland annat Ken Ring, Marit Bergman, Behrang Miri, Pauline och hon har även medverkat i en rad olika TV- och radioproduktioner, som  Melodifestivalen, Nyhetsmorgon, Idol, Moraeus med flera och Malou efter tio.

Även karnevalen, som hålls den 27-29 juli, har presenterat de första artisterna. Förutom Joddla med Siv och Perikles kommer den mer okände, men kanske ändå den störste av de tre, Paulo Mendonça med sitt band. Han har en lång internationell karriär bakom sin, har sålt hundratusentals plattor och har turnerat med storheter som Tina Turner och Peter Gabriel. Han är dock en man som synts även på de mindre scenerna. Förutom att han uppträtt på karnevalen tidigare så har han gjort bejublade framträdande när Restaurang Fellini haft honom som gäst på soultimekvällar.
– Det är härliga namn. Extra roligt är det att vi lyckats får hit Joddla med Siv. Det är det band som flest besökare på vår facebooksida har önskat, säger Niclas Lundblad för Landskronakarnevalen.

Frida Möller, Paulo Mendonca och Jesper Pettersson på Fellinis Soultime. I sommar kommer Paulo Mendonca tillbaka till Landskrona.
Till arkivet