Ingrid Bengtsson-Rijavec lämnar Region Skåne

Ingrid Bengtsson-Rijavec. utsågs till välfärdens viktigaste kvinna 2015 och hyllades tillsammans med övriga kvinnliga toppchefer under en lunch på Teaterskeppet i Stockholm nästan på dagen två år sedan. Foto: Robin Lorentz/Dagens Samhälle
Ingrid Bengtsson-Rijavec. utsågs till välfärdens viktigaste kvinna och hyllades tillsammans med övriga kvinnliga toppchefer under en lunch på Teaterskeppet i Stockholm nästan på dagen två år sedan.
Foto: Robin Lorentz/Dagens Samhälle

2015 korades hon till välfärdens viktigaste kvinna. I början av maj lämnar Ingrid Bengtsson-Rijavec sitt jobb som Region Skånes hälso- och sjukdirektör.

Ingrid Bengtsson-Rijavec toppade inte bara listan över Välfärdens 100 viktigaste kvinnor 2015, hon var också nummer ett inom kategorin Landsting/region. Nu söker hon nya utmaningar. Det står klart idag efter en överenskommelse med regiondirektör Alf Jönsson. 
– Vi har gemensamt nått en överenskommelse som innebär att Ingrid Bengtsson-Rijevec lämnar sitt uppdrag. Ingrid har gjort ett gediget arbete med att utveckla Region Skånes kunskapsstyrning och ta viktiga steg i arbetet mot en mer tillgänglig vård. Jag tackar Ingrid för hennes arbete och önskar henne lycka till i framtiden, säger Alf Jönsson, regiondirektör Region Skåne.

– I bästa samstämmighet har vi kommit fram till att jag avslutar mitt uppdrag i Region Skåne. Efter 16 år på olika ledande poster är det dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar. Jag vill rikta ett särskilt stort tack till alla medarbetare i hälso- och sjukvården som gör ett fantastiskt jobb. Tillsammans gör de verkligen skillnad för många andra varje dag. Detsamma gäller för alla medarbetare som de senaste åren byggt upp regionens kunskapsstyrning för att utifrån just erfarenhet och kunskap kunna förbättra och utveckla vården, säger Ingrid Bengtsson-Rijavec.

Rita Jedlert tar över som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör från 13 mars tills dess rekrytering av ny hälso- och sjukhusdirektör är klar.
– Visionen för framtidens sjukvård i Skåne tar avstamp i ett värderingsstyrt ledarskap med fokus på god tillgänglighet, hög medicinsk kvalitet och ökad digitalisering. Skåningarna ska kunna förvänta sig en vård som sätter patientens och invånarnas behov i första rummet, säger Alf Jönsson, regiondirektör.

Till arkivet