Dags att fynda till barnen

Första lördagen i mars = Rockadens Barnloppis.
Första lördagen i mars = Rockadens Barnloppis.

Första lördagen i mars är det av tradition Rockadens Barnloppis på Västra Fäladens Folkets Hus.

Imorgon klockan 9-14 går det att fynda allt från oanvända märkeskläder till perfekta ombyteskläder för förskolan.
– Att handla begagnat, andra hand, second hand är så inne just nu, säger Jenny Hansson en av mammorna bakom initiativet.

Barnkläder och leksaker är idag av så pass hög kvalité att de kan säljas, köpas, ägas, användas av flera olika personer.
– Jag har en son som var ett riktigt ”kräk-barn” som pytteliten, säger Jenny Hansson.
– Jag fick konstant ha minst fyra ombyten till honom, var jag än gick. Loppis-fynden var min räddning.

Jennys son gick på Mullvadarnas Ur och skur-förskola i Lill-Olas och det krävdes varma och goa kläder. Och som så många andra pojkar älskade han vattenpölar och lera.
– Jag var tvungen att ha många, många ombyten. Även overaller, regnställ, termo…  ja du förstår, säger hon med ett stort leende.

Rockadens Barnloppis startade för cirka 20 år sedan av ett gäng mammor från just Rockadens förskola. Loppisen höll till inne på förskolan men med tiden växte man ur lokalen och är nu på Västra Fäladens Folkets Hus.
– Vi är ett gäng engagerade mammor och pappor som roddar loppisen för att vi tycker att det är ett fantastiskt koncept och att vi själv ser fördelar med det. Dock tjänar ingen av oss pengar på det. Det som säljarna får betala går oavkortat till lokalhyra och inköp av olika loppisrelaterade pinaler, avslutar Jenny Hansson och hälsar välkommen att fynda.

Till arkivet