Annons

Pant gav 517 nya träd i Afrika

Dina tomburkar kan bli till träd i Afrika.

Igår släppte Vi-skogen sin årliga rapport över hur givmilda Sveriges kommuninvånare är med pantpengarna. Tillsammans skänkte Landskronaborna 10 343 kronor under 2016 via Biståndsknappen hos Coop.

Annons
 

10 343 kronor – så mycket skänkte Landskronaborna under 2016 via Biståndsknappen hos Coop. Pengarna går till Vi-skogen och gör att 517 träd kan planteras i östra Afrika.

– Vi vill rikta ett varmt tack till alla som trycker på Biståndsknappen i Landskrona. Pantpengarna från det senaste året motsvarar 517 nya träd i Afrika. Träden ger en bättre miljö, pengar till barnens skolgång och skyddar människor mot klimatförändringarnas effekter, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen.

Totalt skänktes pant för 521 167 kronor via Biståndsknappen Coops butiker i Skåne under 2016. Pantpengarna motsvarar 26 058 nya träd i östra Afrika där Vi-skogen arbetar.

I hela Sveriges skänktes pant för 6,1 miljoner kronor hos Coop under 2016. Pantpengarna från 2016 motsvarar 306 852 nya träd i östra Afrika där Vi-skogen arbetar.
– Jag vill tacka alla Coops kunder som har bidragit genom att trycka på Biståndsknappen. Träd bidrar till ett hållbart skogs- och jordbruk och mat på bordet. Du kan göra skillnad med dina pantpengar och bidra till de globala målen för en bättre värld, med ett enkelt tryck, säger Louise König, chef för hållbar utveckling på Coop.

Fakta Biståndsknappen och Vi-skogen:
Biståndsknappen introducerades 2004 och finns nu i 618 Coop-butiker över hela landet. Sedan starten har kunderna som trycker på Biståndsknappen skänkt 79,7 miljoner kronor. Det motsvarar närmare fyra miljoner nya träd i Rwanda, Tanzania, Kenya eller Uganda där Vi-skogen arbetar. För tjugo pantade kronor kan en bonde i Afrika plantera ett nytt träd. Träden ökar inkomsterna och skyddar mot torka, skyfall, jorderosion och andra effekter av klimatförändringarna som i dag drabbar miljontals människor i Afrika.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser