Nya erfarenheter för LTAs unga kamplag

Gabriel Berg, Nicky Henricksson, Melissa Tairovska, Harion Buroo, Albert Carlsson, Adem Krasnic tävlade i HBG Open i en nästintill fullsatt Helsingborgs Arena.

Den gångna helgen var delar av Landskrona Taekwondo Akademi´s – LTAs kamplag i Helsingborg för att tävla på årets upplaga av Hbg Open.
Vi försöker varva internationella tävlingar med nationella. Hbg Open är en lagom stor tävling för att fylla ut vårt tävlingsschema och få lite matcher närmare Landskrona. Årets upplaga gick i Helsingborgs arena som var knökfull med aktiva och publik från hela Sverige, Norge och Danmark, meddelar Johan Berg, sportchef i LTA.

– Något som var extra kul var att Melissa Tariovska slog ut ettan i Sverige, tillika landslagsspelaren Kelly Hagman från Olympia Taekwondo Helsingborg i finalen. Kelly Hagman vann Svenska cupen / svenska elitserien i höstas i kadett dam-55kg, och Melissa ska debutera på elitserien nu i höst och försöka kvala till landslaget.

Att Melissa Tariovska vann i helgen ser sportchefen och coachen som ett bra tecken på att det kommer bli en intressant höst.
– Melissa har precis börjat sin elitsatsning med deltagande på German Open i Hamburg och Nordiska mästerskapet i januari. Nu vid hennes tredje tävling gjorde hon ett par fina matcher och slog ut ettan i viktklassen i Sverige, så vi kan inte vara annat än nöjda, poängterar Johan Berg.

– Vi har ett par tävlingar kvar under terminen, Holländska Öppna i Eindhoven, Malmö Open och Lomma Cup innan vi går in i uppbyggnadsfas under sommaren för att toppa formen inför höstens elitserie. Målet är att kvala Melissa och ett par av hennes klubbkamrater till landslaget i höst.

Resultat
Melissa Tairovska -55kg Guld
Harion Buroo -54kg Guld
Nicky Henriksson – 53kg Silver
Gabriel Berg +78kg Brons
Adem Krasnic -63kg Brons
Albert Carlsson -45kg Brons

Till arkivet