Annons

Nina Björk till Landskrona på Internationella kvinnodagen

Nina Björk kommer till stadsbiblioteket den 8 mars. Foto: Stina Nylén

På Internationella kvinnodagen onsdagen den 8 mars kl. 19.00 kommer Nina Björk till Landskrona stadsbibliotek för att prata om sin bok Drömmen om det röda. Rosa Luxemburg, socialism, språk och kärlek.

Annons
 

I boken, som kom ut 2016, slår Nina Björk – författare, debattör, kulturskribent och litteraturvetare – följe med en verklig socialistisk ikon och portalfigur, Rosa Luxemburg. Utifrån dennas liv som politisk aktivist och människa resonerar Nina Björk kring ideologi, feminism och kärlek, pengar och påverkan.

Nina Björk debuterade 1996 med Under det rosa täcket, som blivit en milstolpe och feministisk klassiker. Hösten 1999 kom essäsamlingen Sireners sång – tankar kring modernitet och kön, 2008 utkom hennes avhandling i litteraturvetenskap Fria själar – ideologi och verklighet hos Locke, Mill och Benedictsson. I Lyckliga i alla sina dagar (2012) belyste hon vår tids syn på människors och pengars värde. Nu senast, hösten 2016, kom biografin Drömmen om det röda. Rosa Luxemburg, socialism, språk och kärlek.

Föredraget är gratis och ingen föranmälan krävs.
– Varmt välkommen onsdagen den 8 mars kl. 19.00, hälsar bibliotekarie Annika Liljengren och passar samtidigt på att tipsa om att Landskrona stadsbibliotek under våren sätter okus på den litterära klassikern och arrangerar bokcirklar och program med olika aspekter på klassikern. Projektet stöds av Kulturrådet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser