Möte om vinster i välfärden

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besöker Landskrona den 1 mars.
LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besöker Landskrona den 1 mars.

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besöker Skåne som en del av LO-ledningens jämlikhetsturné. Det blir arbetsplats- och skolbesök under dagarna och öppna möten inom arbetarrörelsen på kvällarna.

På onsdagskvällen hålls ett öppet möte med Karl-Peter Thorwaldsson i Folkets Hus i Landskrona.  Det är LO-distriktet i Skåne som samarrangerar ett möte med LO-facken i Landskrona och Socialdemokraterna i Landskrona. Den aktuella debatten kring Ilmar Reepalus välfärdsutredning och att reglera vinsterna i välfärden står högst på dagordningen.

Vinster i välfärden är ett ämne där inte minst Niklas Karlsson (S), riksdagsman från Landskrona och tillika partidistriktets ordförande i Skåne på sistone varit en flitig debattör.

LO har ställt sig positiva till den aktuella utredningen vilket även Socialdemokraterna i Skåne har gjort. LO har också krävt att regeringen ska presentera ett tydligt förslag nu i höst.

Utöver mötet på onsdagskvällen kommer Karl-Peter Thorwaldsson att göra besök på en byggarbetsplats i Borstahusen samt även gästa Albins folkhögskola under torsdagsförmiddagen.

Mötet i Folkets Hus börjar klockan 18.00 onsdagen den 1 mars.

Till arkivet