Annons

Miljonorder till Jobsab

Jobsab från Landskrona får miljonorder på att installera en kylanläggning på ESS i Lund. Bild: ESS

Jobsab Interpiping System AB i Landskrona har i hård konkurrens erhållit en order från en schweizisk firma om en installation av en kylanläggning på ESS i Lund.

Annons
 

Utrustningen kommer att levereras till Lund under sommaren 2017.
Jobsab har fått uppdraget att konstruera och installera utrustningen på ESS tillsammans med två andra firmor.
– Att vi får ansvaret för att konstruera samt installera Linde Kryotechnik AG:s utrustning på ESS är glädjande. Det understryker vår erfarenhet och kompetens, säger vd, Magnus Jönsson i en kommentar till affären.  

En central del av ESS består av en accelerator. Den kylanläggning som levereras från Schweiz och installeras av Landskronafirman kommer att ge kylning till det avancerade distributionssystemet.

Jobsab Interpiping grundades 1981 har 27 anställda och en omsättning på ca 35 Mkr.  Företaget utför installationer till kunder inom specialgas, hydraulik, traditionell industri i Norden samt VVS.

European Spallation Source
ESS är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum baserat på världens mest kraftfulla neutronkälla. Den nya anläggningen kommer att vara upp till 100 gånger kraftfullare än dagens ledande anläggningar, vilket möjliggör nya möjligheter för forskare inom områden som biovetenskap, energi, miljöteknik, kulturarv och grundläggande fysik.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser