Tre miljoner till Öresundsteatern

Fantastiska nyheter för Öresundsteatern som fått besked att man får tre miljoner kronor ur Allmänna arvsfonden för ett tvåårigt integrationsprojekt.

Öresundsteatern har fått stöd med drygt tre miljoner kronor från Allmänna arvsfonden för ett tvåårigt integrationsprojekt i Landskrona.

Teaterprojektet – Den långa resan – har som syfte att bryta ensamkommande ungdomars isolering och skapa en kontaktyta mellan ensamkommande ungdomar och svenska ungdomar och därigenom motverka fördomar och rasism och skapa förståelse för unga flyktingars situation genom teaterns och det goda samtalets krafter. Målet är att skapa en skolföreställning med ensamkommande ungdomar, svenska ungdomar och professionella skådespelare. Föreställningen har premiär i februari 2018.

– I samarbete med Kulturskolan är det premiär på en stor amatörteaterföreställning med 50-60 amatörskådespelare med olika åldrar och nationaliteter i april 2018, säger Anders Kungsman konstnärlig ledare och skådespelare vid Öresundsteatern i ett pressmeddelande.

Just nu är Öresundsteatern aktuella med skolföreställningen ”Pojken som blev osynlig” som hade urpremiär i mitten av februari. Denna föreställning vänder sig till elever på mellanstadiet.

 

 

 

 

 

Till arkivet