Annons

Stort fastighetsbyte i Norrestad

Paulssons Fastigheter säljer sina fastigheter på Koppargården till Landskronahem och vice versa på Silvergården.

I dag beslutade AB Landskronahems styrelse om att sälja 265 lägenheter i Silvergården till Paulssons Fastigheter i Öresund AB. Samtidigt förvärvar Landskronahem Paulssons bestånd i Koppargården med 245 lägenheter.
– Det kommer att innebära att Landskronahem kommer att äga allt på Koppargården och Paulssons allt på Silvergården, säger Helena Fremle, VD för Landskronahem i en första kommentar.

Annons
 

På samma styrelsemöte antogs också en avsiktsförklaring som innebär att Landskronahem, Landskrona stad och Hemsö utreder förutsättningarna för att utveckla området norr och väster om Silvergårdens bostadsområde.

De berörda parterna; Landskronahem, Hemsö och Landskrona stad, ska tillsammans ta fram ett förslag för utveckling av området som kan ligga till grund för kommande planarbete. Förslaget ska bland annat möjliggöra utveckling av nya bostadskvarter, ett torgstråk med läge för handel och kultur, ny skola för årskurs F-6, samt en ny förskola.

Affären mellan Landskronahem och Paulssons Fastigheter kommer att behandlas i kommunstyrelsens sammanträde den 16 mars samt efterföljande fullmäktige den 3 april. Även avsiktsförklaringen kommer att komma upp på KS den 16 mars.

Läs mer om affären och avsiktsförklaringen imorgon.

En kommentar till "Stort fastighetsbyte i Norrestad"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Heta diskussioner om Koppargårdens framtid

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser