Annons

Orkester bjuder in stråkkvartett

Det tillhör ovanligheterna att bjuda in en hel stråkkvartett som gäst till en orkester. Det är vad Musica Vitae gjort när man nu gästas av Meta4. Foto: Stefan Bremer

Musica Vitae gästas i veckan av en av de mest framgångsrika finska stråkkvartetterna genom tiderna: Meta4. Konserter ges i Växjö, Kristianstad samt i Landskrona.

Annons
 

På söndag klockan 16 på Landskrona teater tar Musica Vitae med sig de finska essen Antti Tikkanen, violin, Minna Pensola, violin, Atte Kilpeläinen,viola samt Tomas Djupsjöbacka, cello. Musik av Ludwig van Beethoven, Jaakko Kuusisto, Felix Mendelssohn och Anton Webern utlovas.

Meta4 bildades år 2001 och deras internationella framgång inleddes i och med segern i den internationella Dmitrij Sjostakovitj-tävlingen i Moskva år 2004, där de även belönades för tävlingens bästa Sjostakovitjtolkning. Sedan dess konserterar de flitigt runt hela världen och har gjort ett tiotal skivinspelningar, bland annat skivan Haydn’s String Quartets op. 55 1–3 som vann det respekterade Echo Klassik Award 2010. De har även varit residenskvartett vid Kuhmo Kammarmusik sedan år 2008.

Tillsammans med Musica Vitae får publiken ta del av ett mäktigt och varierat program som rymmer såväl stora romantiker som spännande moderna klanger. En konsert utöver det vanliga utlovas.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser