Landskronaföretag sponsrar Grammis

Magnus Carlsson är först att få det nyinstiftade stipendiet Årets Hållbara Artist, instiftat av Grammis och Oatly. Foto: Cosmos Music.
Magnus Carlsson är först att få det nyinstiftade stipendiet Årets Hållbara Artist, instiftat av Grammis och Oatly. Foto: Cosmos Music.

För första gången lanserar Grammis en utmärkelse som inte enbart har med musik att göra. Tillsammans med Oatly har stipendiet Årets Hållbara Artist instiftats, och i år tilldelas det Magnus Carlson som utmärkt sig genom sitt engagemang för en hållbar framtid.

– Stipendiet Årets Hållbara Artist ska tilldelas en artist som på olika sätt gör hållbara val och använder sin offentliga röst för att driva opinion i hållbarhetsfrågor, kommenterar Carina Tollmar, hållbarhetschef på Oatly.

– Grammis har en stor plattform i Sverige och vi vet redan att det finns många artister som är aktiva i olika hållbarhetsfrågor och som inspirerar till ökat hållbarhetsengagemang. Det vill vi premiera, tillägger Carina Tollmar.

Stipendiesumman som uppgår till 100 000 kronor och ska bidra till att underlätta för artisten i sitt fortsatta hållbarhetsarbete. Årets stipendium går till sångaren, kompositören och sångtextförfattaren Magnus Carlson som varit engagerad i miljöfrågor sedan flera år tillbaka.

Är Magnus Carlson månde en man för en scen i Landskrona?
Vi kommer under 2017 att arbeta för att aktivera och uppmärksamma Årets Hållbara Artist, och Magnus Carlson välkomnas absolut till Skåne – här vi har vårt huvudkontor i Malmö och vår fina anläggning i Landskrona, säger Sara Hansson, PR-manager på Oatly.

Till arkivet