Annons

Två systrar och en begravning på teatern

Panikteatern ger Två systrar och en begravning på Landskrona teater.

Snart är det dags teaterföreningens första föreställning på Landskrona teater.
– Det är den galet roliga relationskomedin “Två systrar och en begravning”, berättar Landskrona Musik & Teaters ordförande Cecilia Kraitiss.

Annons
 

Den 3 mars ger Panikteatern pjäsen Två systrar och en begravning på Landskrona teater.
Ridån går upp för hemkomsten efter Alice Cederströms begravning. Två systrar träffas efter många år. Den ena är den åldrande sångerskan Violett Ceder. Hon som for till Stockholm i ungdomen för en strålande karriär och ett liv på löpsedlarna.
– Och än är det liv i kärringen, skrattar Violett. Men Stjärnan är minst sagt i dalande och bankkontot skrämmande tomt. Den andra är arbetsmyran Eva. Hemmadottern som aldrig tillfrågats i viktiga ärenden, som alltid varit först i morgonsysslorna och sist att låsa porten.
– Nu är det min tur, tänker Eva, och dukar till begravningskaffe.

Tillsammans med den nyss avlidna modern har hon i decennier drivit  Pensionat Perenn, en K-märkt gammal brunnsverksamhet som det skryts om i turistbroschyrerna.
Mäklarannonser skulle benämna stället som ett objekt för den händige, turistchefen kallar det ett omistligt kulturvärde.

Vid systrarnas sida hittar vi två herrar: Kapellmästare Gunnar Olsén, ditkallad att ackompanjera den firade stjärnan, hungrig på allt som går att stoppa i munnen och mer än mätt på sin artists olika nycker. Samt Costas Kotandidis, familjens jurist och Evas förtrogna. Han är den ende som vet hur illa det är ställt med det ekonomiska och den ende som har en realistisk idé om lösning – bara han får chansen.
– Vi säljer förstås, säger Violett.
– Över min döda kropp, skriker Eva.

”Två systrar och en begravning ” är en relationskomedi om drömmar och förhoppningar i katastrofal kollision. Komik, dramatik, och en rejäl dos musik i en historia att identifiera sig med.

För regin svarar Alexander Nordström. Medverkande skådespelare är Margareta Björkman, Maud Nyberg, Per-Anders Strand, och Erik Lidholm.

Panikteatern är en professionell teatergrupp med mer än 40 års verksamhet bakom sig som spelar teater för barn och vuxna på turné såväl som på den egna scenen “Den Lilla Teatern” i Uppsala.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser