Annons

Kung Ubu intar den gamla limfabriken

Vandringsteater blir det i den gamla limfabriken i sommar.

Vi har tidigare i omgångar berättat att det vankas sommarteater på industriområdet. Detta sedan först Region Skåne i höstas gav den fria teatergruppen ”Sommarteater på Krapperup” 250 000 kronor för projektet ”Tolvskillingsoperan. Nu står det klart att det blir teater i den gamla limfabriken på Gasverksgatan rakt över den pampiga elverksbyggnaden. Förställningen är emellertid ändrad till Kung Ubu istället för ursprungsidén med Tolvskillingsoperan.

Annons
 

Sparbankstiftelsen Skåne delade strax innan jul ut 40 000 kronor till teatergruppen och i förra veckan gav kulturnämnden sin välsignelse till ett bidrag på 80 000 kronor till föreställningen. Sedan tidigare har även Höganäs kommun, där pjäsen också kommer att spelas, lämnat ett tillskott på 70 000 kronor.

Premiären är planerad till den 1 juli i Höganäs och den 30 juli är tanken att det ska bli Landskrona-premiär i den nedlagda limfabriken, där Kung Ubu sedan spelas fram till den 14 augusti.

Sammanlagt beräknas ett 15-tal föreställningar per ort. Publikantalet i Landskrona är beräknad till 1500 personer.

Den 25-årsjubilerande teatergruppen Sommarteater på Krapperup skriver bland annat följande om föreställningen i sin ansökan till kulturnämnden:
”Kung Ubu och hans hustru är en sorts modern Macbeth, men mycket mer absurd och komisk. Det blir ett skådespel som närmar sig dadaismen, absurdismen och sagans värld – men med klara och tydliga konnotationer till verkligheten
”,

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser