Annons

Sport(lov) i Bulgarien

Meja Engdahl Peterssons sportlov kommer att ägnas åt träning och åter träning. Foto: Leo Erdfelt.

Ett sportlov som heter duga väntar de båda rytmiska gymnasterna  Olivia Kristensson Nilsson och Meja Engdahl Petersson från Landskrona Kvinnliga GF.

Annons
 

Idag har de båda tjejerna nämligen åkt till Sofia i Bulgarien för en veckas träning.  Med på resan i utbildningssyfte finns även Emma Sandell som är tränare i LKGF. Flickorna ska träna rytmisk gymnastik på ett av Bulgariens ledande träningscentra. Chef för centrat är Neshka Robeva som under 1980 – 1990 talet var tränaren som förde landet till en världsledande position genom sitt “nytänk” vad gällde agerande på golvet och musik/rörelse.

– RG-världen har fått ett nytt bedömningsreglemente som trycker mycket just på dessa bitar. Hur programmen är uppbyggda, överensstämmelse till musiken, “den röda tråden genom programmet”, berättar Jenny Engdahl domare inom rytmisk gymnastik och mångårig ledare i Landskrona Kvinnliga GF.

– Flickorna har sett fram emot denna resa och hoppas på mycket lärdom och inspiration och naturligtvis hjälp att få sina program internationellt gångbara, avslutar hon.

Olivia Kristensson Nilsson. Foto: Leo Erdfelt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser