Dryga böter för fastighetsägare

Ägaren till en fastighet på Eriksgatan dömdes i november 2016 till ett vite på 50 000 kronor för att han hyrt ut lägenheter trots ett förbud från miljöförvaltningen. Nu riskerar hyresvärden även dryga böter om har inte renoverar fasaderna och byter fönster i den eftersatta fastigheten.

– Vi har beslutat att förbjuda uthyrning vid löpande vite om 50 000. Vi konstaterade därefter att uthyrning har skett i strid med vitet och har därför i november förra året begärt utdömande av vitet. Vi har ännu inte fått beslut från Mark- och miljödomstolen i begäran om utdömandet och avvaktar med fler utdömanden tills vi fått deras utslag, säger Jörgen Hanak, chef för miljöförvaltningen i Landskrona.

I tisdags tog även stadsbyggnadsnämnden beslut om vite. Om fastighetsägaren inte renoverar fasaderna samt byter fönster inom sex månader så riskerar han ett vite på sammanlagt 550 000 kronor.

Till arkivet