Annons

Livets historier fångat i textilier

Konståret 2017 inleder Borstahusens konstförening med bild- och textilkonstnär Birgitta Nelson Clauss, här vid tavlorna “I underlandet” och “Lilla syster”. Temat på utställningen är Minnen och Sagor. Foto: Privat.

Humor är en viktig ingrediens i  bild- och textilkonstnären Birgitta Nelson Clauss verk.
–  Steget mellan humor och allvar är inte långt, menar konstnären som inleder konståret på Pumphusets konsthall.

Annons
 

När Borstahusens konstförening på lördag kallar till vernissage för årets första utställning så är det med något så pass ovanligt som textil konst på väggarna. Birgitta Nelson Clauss, född 1943 i Stockholm har varit verksam som textilkonstnär sedan slutet av 1960-talet efter fyra års utbildning på Konstfackskolan i Stockholm och ett år på Grafikskolan Forum i Malmö.
– Fantasin är min största inspirationskälla. Människor jag möter. Böcker jag läser. Musik jag lyssnar på. Det berikar min fantasi, säger hon som allt som oftast sätter sig vid vävstolen när kreativiteten flödar.

Bilderna är rikt sammansatta av anteckningar och bildfragment sammanförda och bearbetade som i ett partitur med grafiskt förtecken. Fotorealism blandas med naivism, barndomsminnen med sagor och förstås då allvar med komik.
Glädje men även sorg kan färga min fantasi och mina bilder. Kort sagt det liv som är runt omkring mig som tar tag i min kreativitet får mig att vilja berätta. På mitt sätt, poängterar Birgitta Nelson Clauss.

Vill du själv höra konstnären berätta om sina verk och sitt skapande ska du vara på plats i Pumphusets konsthall klockan 13 imorgon, lördag den 11 februari, då utställningen invigs.

Utställningen visas fram till den 26 mars.
Pumphuset Konsthall är öppen: tisdag-fredag 12.00-17.00 och lördag-söndag 13.00-16.00.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser