Centern har siktet inställt på fullmäktige

Emma Nylander, Centerpartiet. Foto: Privat.
Emma Nylander, Centerpartiet. Foto: Privat.

Den gångna helgen avhöll Centerpartiet sina kommundagar i Göteborg. Politiker från hela landet hade samlats för att dra upp riktlinjer för partiets politik de kommande åren och förstås lyssna till partiledare Annie Lööf. Från Landskrona deltog Emma Nylander.

Som debutant i så stora politiska sammanhang är frågan naturligtvis hur det var.
– Efter två dagar uppe på Centerpartiets kommundagar så måste jag börja med att säga vilken partiledare vi har, säger Emma Nylander och berättar att det varit såväl roligt och lärorikt att delta vid kommundagarna.
– När jag åkte därifrån hade jag med mig en massa energi inför kommande valarbete.

Vilka lärdomar drog du?
– Hur mycket Centerpolitiken behövs i kommunen. Vi behöver få in mer närodlad politik igen. Att fler beslut ska tas så nära människan som möjligt. Jag har varit på många olika seminarier om bland annat jobb. Alla jobb är viktiga. 

Vad tar du med dig hem till Landskrona?
– Det är mycket. Men precis som Annie Lööf pratar om att hela landet ska leva, alla människors rätt till arbete och trygghet. Så är det viktiga frågor som vi måste arbeta med i Landskrona.  Det är viktigt att samhällsfunktionerna fungerar både i och utanför stan. Att busslinjer inte dras in på landsbygden, fler poliser så att tryggheten ökar igen.  Alla människor lika värde, värna om våra småföretagare i Landskrona. Att vi ska ha bra och närodlad mat i skola och omsorgen.

– Det är nu ca 1 ½ år kvar till valdagen och vi i Centerpartiet Landskrona behöver nu kavla upp ärmarna och jobba hårt. Centerpartiet har inte suttit med sen 1994 i kommunfullmäktige men nu är det dags. Precis som att vi behöver ett nytt ledarskap för Sverige så behöver vi få in mer närodlad politik i Landskrona, avslutar Emma Nylander.

Till arkivet