Annons

Senior Sport School är tillbaka

Foto: Andreas Winblad

I vår startar en ny omgång av Senior Sport School. Tisdagen den 14 februari klockan 10:00 är det ett öppet informationsmöte på Puls arena där alla som bor i kommunen och är 60 år och äldre är välkomna. 

Annons
 

Senior Sport School är en satsning i samverkan mellan Region Skåne, Skåneidrotten och Lands­krona stad och vänder sig till alla Landskronabor som är 60+. 2012 provades detta koncept för första gången i Landskrona och det blev en succé. Nu är det alltså dags igen för en ny omgång.

Deltagarna i Senior Sport School´s äventyr får prova på olika aktiviteter samt delta i en studiecirkel med fokus på hälsa. De får även ta del av föreläsningar i skadeförebyggande träning, Senior Power styrketräning, matlagning och utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR).
– Syftet med Senior Sport School är att främja ett gott och hälsosamt åldrande, berättar Catarina Persson, folkhälsosamordnare i Landskrona stad.
– Skolan utgår ifrån fyra hörnpelare; social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor. Deltagarna får här chansen att komma ut och röra på sig och samtidigt knyta kontakter, avslutar Catarina Persson.

Skolan startar tisdagen den 7 mars 2017. Under 12 veckor träffas deltagarna två gånger i veckan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser