Alex uttagen i VM-truppen

Alexander Köll SM-tvåa i störtlopp 2016.
Från Landskrona till
Alexander Köll SM-tvåa i störtlopp 2016.
Från Landskrona till VM i St. Moritz i Schweiz via klassiska Hahnenkammrennen i Österrike. Det är ingen dålig resa han gör, Alexander Köll.

Vem kunde tro att en snöfattig vinter som denna, skulle en åkare från Landskrona Ski Club representera de blågula färgerna i alpina VM i St. Moritz. Det svindlar, men är sant.

När det alpina världsmästerskapen går av stapeln i Schweiz nästa vecka står Alexander Köll redo att kasta sig ner för branterna.
– Formen är bra, säger Alexander Köll när Landskrona Direkt når honom vid lunchtid på fredagen.
– Jag är stolt över att få representera Sverige på VM, säger han och skiner ikapp med den flödande solen över Alperna.

Knappt två veckor har gått sedan Alexander Köll kunde bocka av en livsdröm, att få åka den klassiska världscuptävlingen Hahnenkammrennen i Kitzbühl.
På plats i Österrike var självklart familjen men också en liten hejarklack från Landskrona.
26-årige Alexander Köll, är som vi tidigare berättat född och uppvuxen i Österrike men mamma Camilla är Landskronit, därav det något originella klubbvalet och det dubbla medborgarskapet.

Alexander Kölls målsättning är egentligen enkel och  alltid densamma.
– Målsättning… det är svårt att säga.  Jag vill försöka få till min bästa åkning som jag kan och sen ser vi efter racet vilken placering det blir, säger han som alltid ger järnet.
– På VM åker jag störtlopp, super-G och combi

Även om VM-debutanten i St. Moritz knappast lär kunna tampas om de ädlaste medaljerna så kommer stödet att vara stort framför TV-rutorna i Landskrona.

Till arkivet