Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

26:e Sabola-BoISaren prisad

Jonas Pernet har varit med sedan starten av Sabola. I år fick han gratulera Jonathan Levi till årets Sabola-BoISare och överräcka det mycket speciella vandringspriset som prytt väggarna hos många BoISspelare genom åren. Foto:Privat.

I lördags höll för 26:e året i rad herrklubben Sabola sitt traditionsenliga årsmöte. I samband med mötet premierar man den bäst presterande BoISaren med utmärkelsen Sabola BoISaren men även det snyggaste målet ifrån den gångna säsongen med den så kallade Sabola-kanonen. Jonathan Levi var den som fick mottaga utmärkelsen Sabola BoISaren 2016.

Annons
 

Efter en fantastiskt fin säsong i BoIS, krönt med segern i cupen mot Malmö FF och sedermera värvad till seriekollegan, serievinnaren och därmed årets Superettan-nykomling Östers IF.

Det var en glad pristagare som mötte upp ute på Curla för att motta utmärkelsen. Vinnaren får som brukligt motta två tavlor som uppskattning. Den ena är ett vandringspris som man får stoltsera med under året, det andra är en personlig tavla föreställande pristagare, som han får behålla.
– Oj, den var riktigt bra, man är ju snyggare här än man är i verkligheten, riktigt fin är den, var Jonathan Levis spontana kommentar.

Jonathan Levi var uppriktigt glad över utmärkelsen. Stolt med tanke på historien bakom priset och vilka som faktisk fått priset genom åren. Under mötets gång avslöjade han också att detta hade varit ett av hans mål med säsongen. På frågan om vad just supportrar betyder för honom som spelare så svarade han: ”Detta var ju egentligen nytt för mig i år, men det är givetvis skitkul med folk på läktarna och när man får stöd och uppskattning. Jag har väl också en offensiv spelstil som många uppskattar, inte alla, men många och det gör att man känner stor glädje”.

Jonathan Levi är också noga att poängtera att han som uppvuxen i Glumslöv ofta tittat på och följt BoIS.
Så att både spela för BoIS och att få motta hedersutmärkelsen från Sabola värdesatte han högt.

Mittfältaren har kommit bra in i Öster och lovprisar gemenskapen i laget. Nu ser han fram emot träningsmatchandet.

Det enda negativa är väl Växjöklubbens  färgställning på sina matchställ, rött och blått. Jonathan Levi föredrar BoIS svartvitrandiga dress, som ju även är samma som egna favoritlaget Juventus. Angående framtida mål hoppas han kunna leva på fotbollen som proffs, att spela för Juve är givetvis drömmen. Personliga mål för säsongen är att hålla så hög och jämn kvalité att han får spela alla 30 omgångarna i Superettan 2017. Det andra målet i år är att lyckas med det där lilla extra som publiken gillar samtidigt som det bidrar med poäng. Just de individuella små målen att lyfta sitt eget spel är viktigt för honom.

När det gäller någon självupplevd idrottshöjdpunkt som Jonathan vill framhålla och som satt spår i honom själv så var det när han som 10-åring var iväg och såg Juventus möta Roma. Matchen spelades på Torinos hemmaarena eftersom Juventus egen arena var under renovering. Juventus fick först en frispark som barndomsidolen Alessandro Del Piero skulle slå. Tyvärr missade han den grovt, säkert 30 meter över målet. En liten stund senare fick de på nytt frispark, denna gång satte han den dock snyggt i krysset. Det var ett stort och magiskt ögonblick. Jonathan har via träning själv blivit lite av en frisparksspecialist, så vem vet kanske kommer han själv få bjuda andra på lite magiska ögonblick.
– Vi välkomnar givetvis Jonathan tillbaks lite senare i karriären när bägge tagit några ytterligare steg upp, förutsättningarna finns ju hos båda, säger Joakim Andersson i Sabola.

Kanonen till Zahui
När det gäller Sabolakanonen så tilldelades den Thierry Zahiu efter hans fantastiska frisparksmål rätt upp i klykan i hemmamatchen mot Trollhättan. Tyvärr hade Thierry förhinder då BoIS spelade internmatch samtidigt som årsmötet och därför överlämnas kanonen vid annat tillfälle.

Jonathan Levi med den porträttlika tavlan. Foto:Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser