Annons

Doc Lounge Live flyttar in hos Kulturskolan

Nästa vecka, tisdag 7 februari, startar årets säsong av livesändningskonceptet  Doc Lounge med dokumentärfilmen The Promise.

Annons
 

Efter att tidigare huserat på teatern kan Landskronapubliken i år ta del av Doc Lounge Live, på Kulturskolan i Landskrona, Nygatan 6.

Årets första Doc Lounge Live presenterar filmen The Promise. En historia om hur långt man kan gå för kärleken.
– Välkomnat att ta del av en helkväll med en exklusiv livesändning som gästas av filmens regissör Karin Steinberger, direkt från Doc Lounge i Malmö. Under evenemanget kan publiken i Landskrona också delta i kvällen via SMS och sociala medier, hälsar kulturskolechef Björn Larsson.
 
Doc Lounge i Landskrona arrangeras av Kulturskolan och ABF. 

Körschema 7:e februari, observera att det är cirkatider, då allt sker i realtid.
18:15 Biljettkassan öppnar
18:30 Insläpp
18:40 Sändningen startar
18:45 Förstudio med intervjuer 
19:00 Filmvisning
21:00 Samtalet börjar
21:30 Tack för i kväll!

Totalt planeras fyra filmer under året. Nästa film på Doc Lounge i Landskrona blir den chilenska filmen ”The Grown Ups” som visas 4 april, följt av ytterligare två visningar i höst.

Om filmen – The Promise
Derek och Nancy Haysom hittas brutalt mördade i sitt hus i Lynchburg , Virginia, den 30 mars 1985. Misstankarna riktas mot dottern Elizabeth och hennes pojkvän Jens Soring. De flyr till Europa, men fångas och utlämnas till USA. Elizabeth döms till 90 års fängelse för uppvigling till mord, Jens Soring till två livstidsstraff.

Karin Steinberger, Marcus Vetter och deras team tillbringade över tre år med att undersöka fallet som fick världsomfattande ryktbarhet. De avslöjade nya bevis, inklusive det faktum att ingen av blodproverna som hittades vid brottsplatsen tillhörde Jens Soring. En kontroversiell dokumentär om en stor kärlek och kanske en stor orättvisa och ett amerikansk rättssystem som snurrade utom kontroll.

Om Doc Lounge Live
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetar med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer.

Genom konceptet ger de lokala arrangörer chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass, som körs simultant över hela landet tillsammans med en interaktiv livesändning från Doc Lounge i Malmö, med samtal med regissörer och andra gäster. 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser