Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Nyföretagandet ökade med 13 procent

Tillväxt- och näringslivschef Anna Classon har all anledning att se glad ut då det registrerades 246 nya företag i Landskrona under fjolåret. Det är det högsta antalet sedan 1997.

Under 2016 registrerades 246 nya företag i Landskrona. Det är det högsta antalet på 20 år visar färsk statistik från Bolagsverket.

Annons
 

Under 2016 ökade antalet nystartade företag i Landskrona med 13 procent jämfört med 2015. Totalt registrerades 246 nya företag, enligt statistik från Bolagsverket. Företagen som startade är till största delen småföretag med en stor spridning mellan olika branscher.

Nyföretagandet i Landskrona ökade mer än genomsnittet för riket. I hela Sverige ökade antalet nystartade företag med drygt 6,4 procent och i Skåne var den genomsnittliga ökningen 6,9 procent.

– Under 2016 har vi märkt en markant ökning i efterfrågan på mark och lokaler och vi får många frågor som rör nyetablering och nyföretagande. Spännande företag har etablerat sig inom helt skilda branscher med allt från industri- och tjänsteföretag till e-sport, fastighet, handel och restauranger, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad. 

Vid Landskrona station ligger företagshuset Linc som drivs av Landskrona stad. Här finns goda möjligheter för nyföretagare att starta upp sin verksamhet, utbyta erfarenheter med andra företagare och få hjälp av flera stödaktörer. En av dessa är Nyföretagarcentrum.

– Vi känner att det är ett positivt drag i Landskrona nu. Det finns en framtidstro, man har samma mål för ögonen och det händer saker på riktigt, säger Yvonne Fogelström på Nyföretagarcentrum.

I nyföretagandet räknas de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Många enskilda näringsidkare är enbart registrerade hos Skatteverket och finns då inte med i Bolagsverkets statistik.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser