Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Sander & Gander startar upp året med välgörenhet

Sander & Gander och naturligtvis Bander fixar barnens brunch på ett slott i Glumslöv. Fotograf: Anna Sjögren

Barnens favoriter Sander & Gander, satsar åter på välgörenhet. Ifjol gjorde den välkända barntrubadur duon en spelning på teatern under parollen ”Barnbidraget” där pengar spelades in till förmån för Barncancerfonden Södra.

Annons
 

Stefan Andersson, alias Sander och Göran Andersson även kallad Gander intog ifjol teaterns scen tillsammans med en trollkarl för att samla in pengar till Barncancerfonden. Det hela skedde i samarbete Lions.
– Vi gjorde två spelningar den dagen  varav den första var ägnad för barn. De två konserterna samlade in över 27000 kr till Barncancerfonden, minns Göran Andersson.

Månaden efter körde man till Barnsjukhuset i Lund för att i Alexander Redrins och Ökändas arrangemang spela för de barn som fanns där just då.

– Det känns bra och meningsfullt att hjälpa på olika sätt de barn som bäst behöver. Antingen att vi uppträder för att samla in pengar eller för att roa och ge barnen en chans att för en stund glömma bort sin sjukdom, säger Göran Andersson.

-I år fortsätter vi med att hjälpa på olika sätt, tillägger Stefan Andersson och berättar att det första arrangemanget sker den 11 februari.

– Då gör vi en föreställning i ett arrangemang som stans tre Lionsklubbar håller i. Det är en lördag i samband med ”Alla Hjärtans Dag” där de olika föreningarna finns på plats och berättar om sin hjälpverksamhet.

Sander & Gander är då på plats för att stödja Lions verksamhet och hoppas på stor uppslutning av barn till föreställningen. Platsen kommer förmodligen att vara på Landskrona museum. Tid meddelas senare.

Ett par veckor senare, den 26/2 dyker Sander & Gander upp på Örenäs Slott i Glumslöv.
– Då blir det Barnens Brunch. För varje gäst som kommer går 30 kr av kuvertpriset till Barncancerfonden. Det blir två sittningar och varje sittning avslutas med en fartfylld sång och musikföreställning med Sander & Gander, säger Stefan Andersson.

– Det blir kuligt. Här gäller det att boka plats så fort som möjligt för att inte missa detta unika koncept, avslutar Göran Andersson och tipsar om att mer info finns på: www.orenasslott.com/upplevelser/barnens-brunch 

 

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser