Annons

Nu fördelas tomter i Borstahusen efter tomtkön

Strandbyn börjar ta form. Nu ska 16 tomter säljas via tomtkön.

Nu är det tänkt att de första småhustomterna inom Strandbyn i Borstahusen ska säljas vis tomtkön.

Annons
 

Inom Strandbyn, som är första etappen i projektet Norra Borstahusen, finns kvarteren Sandstranden, Sandslottet, Solskenet och Solnedgången. För kvarteren finns en detaljplan som gör det möjligt för småhusbebyggelse i gathusform. 16 tomter planeras nu att säljas via stadens tomtkö.

– Ett regelverk är nu framtaget för försäljningen, berättar kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L). Ärendet klubbades i enhälligt i kommunstyrelsen och nu ska villkoren även godkännas av kommunfullmäktige innan försäljningen kan starta.
Eventuella överblivna tomter kommer att säljas via mäklare.

– Kvarteret Solskenet vänder sig i första hand till barnfamiljer medan Solnedgången främst är tänkt för 55 plus, inflikar Torkild Strandberg med ett leende.

Avtalen innebär bland annat att köparen ska påbörja sitt bygge inom 8 månader från tillträde och avsluta det inom 15 månader. Köparen står för samtliga anslutningsavgifter. Fastigheterna som säljs är mellan 195 och 373 kvadratmeter stora och kommer att kosta mellan 1,4 och 2,7 miljoner kronor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser