Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Karnevalen på artistspaning

Kommer Miss Li till Landskrona i sommar? Omöjligt är det inte. Hon var en av artisterna som imponerade på karnevalens utsända på Sweden Live.

Säkerhet, framtid, värdskap och upplevelser var i fokus när den svenska livemusikbranschen samlades på Sweden Live i Linköping i veckan. En handfull aktörer från Landskrona fanns på plats under de två dagarna som bjöd på montermässa, föreläsningar, showcase, möten samt mingel mellan arrangörer, bokningsbolag och leverantörer.

Annons
 

Destinationsutvecklare Thorsten Karlén var Landskrona stads representant på Sweden Live.
– Vi har tagit fram en digital evenemangsguide för arrangörer där vi presenterar Landskronas evenemangsytor, tillståndsöversikt, vad vi som stad kan vara behjälpliga med samt vad som kan vara bra att tänka på i övrigt, säger han.

– Jag träffade samtliga produktionsbolag som var på plats i Linköping. Det vill säga allt från Blixten & Co, Live Nation, till United Stage och allt vad de heter. De börjar känna till oss nu och vad vi har att erbjuda. Det som ligger i tiden är platser som kan ta 400-500 betalande och där man kan anlita lokala arrangörer. Här ligger Citadellets innergård bra till men även Exercishallen som kommer att stå färdig i höst samt Idrottshallen, som i och för sig kan ta upp emot 2000 besökare, bra till, berättar Thorsten Karlén.

Thorsten Karlén har också ett visst fokus mot sommaren 2018 då Landskrona delar värdskapet med Helsingborg kring den TV-sända SM-veckan.
– Vi tittar lite på hur vi ska ha våra evenemang framöver. Creandias avtal om karnevalen löper ut i år och vi får ganska snart titta på hur vi ska göra framöver med just karnevalen och andra arrangemang. Jag tycker vi fått igång centrumaktiviteterna på ett bra sätt men kanske ska dom vara fler, funderar han.

Under Sweden Live bjöds det också på showcase av artister som kommer att turnera i sommar. Frågan är om någon föll i smaken.
– Nu är jag ju en schlagernörd och mellofantast som dessutom vurmar för tysk schlager och trallvänlig musik, så jag är nog fel person att svara på det, säger han och skrattar hjärtligt.

Frågan bollas istället över till Jonny Karlsson som tillsammans med  Niclas Lundblad, Johanna Winhag och Fanny Persson var på plats för karnevalens räkning.
– Kvällarna har bestått av flera showcases där vi har fått höra allt ifrån Idol-deltagare till skatepunkbandet Millencolin, Magnus Carlson och stjärnor som Miss Li, berättar han.

– Karnevalen har i uppdrag från Landskrona stad att hitta något för alla så vi lyssnade och tittade brett på utbudet. Något som presenterades på showcase var Miss Li och Monarken som jag hade gärna sett i Landskrona till sommaren, säger Jonny Karlsson som även hoppas kunna upprepa fjolårets succé med en konsert på citybadstranden.
– Jag hade även ögon och öron öppna för kommande strandspelning nere vid Lagunen för Cityidrottens regi, avslöjar han.

Önska och drömma om artister kan man alltid. Men det är som Meja,  jodå även hon på plats i Linköping, sjunger. I slutändan handlar det om: ”All ’bout the money”.

– Men hur som helst, vi är säkra på att få till en riktigt bra karneval 2017, avslutar Jonny Karlsson.

Jonny Karlsson, Johanna Winhag (artistbokare på karnevalen) , Niclas Lundbland och Fanny Persson på plats på Sweden Live i Linköping.

Fanny Persson och Jonny Karlsson i samspråk med Miss Li.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser