Annons

Karlslundsbadet utbildar i hjärt- och lungräddning

Badmästare Ulf Jönsson visar hjärt- och lungräddning på en docka.

Hjärtstopp kan drabba vem som helst. Om du kan HLR, kan du hjälpa till att rädda liv.
Torsdagen den 26 januari klockan 14-16 håller Karlslundsbadet i Landskrona utbildning i HLR.

Annons
 

Hjärt- och lungräddning är en första hjälpen-behandling som ges för att få igång hjärtverksamheten och andningen hos någon som fått hjärtstopp. Med tidig start av HLR ökar chansen för överlevnad. Varje år drabbas cirka 10 000* människor av hjärtstopp utanför något av landets sjukhus. I hälften av de fallen påbörjas hjärt-lungräddning och där räddas 600 till livet.

Utbildningar anordnas vid fem separata tillfällen under våren och varje kurstillfälle tar cirka två timmar. 8-10 personer är max vid ett tillfälle. En docka används för att öva tekniken när du utför HLR på en vuxen person. I utbildningen lär du dig också om andningsstopp i luftvägarna, vad stabilt sidoläge är samt hur en hjärtstartare fungerar.

Bokning görs i Karlslundsbadets entré, tfn 0418-47 30 10. Kostnad 350 kr.

– Utbildningen är för alla, oavsett om du är privatperson, en grupp anställda på ett företag eller ledare i en förening, säger Ulf Jönsson, badmästare och HLR-utbildare på Karslundsbadet.
– Kunskap i HLR är inget man lär sig en gång utan den kunskapen bör repeteras regelbundet så det sitter i ryggmärgen, avslutar Ulf Jönsson.

Utbildningstillfällen, våren 2017
26 januari, 2 mars, 30 mars,  27 april och 1 juni.
Sista anmälningsdag är dagen innan kurstillfället.

*Källa: Hjärt-Lungfonden

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser