Annons

Vindla String Quartet spelar i Landskrona

Vindla String Quartet utlovar ett varierat och spännande program i Landskrona.

Tvära kast mellan genrer har blivit något av Vindla String Quartets signum. Orädda tar sig kvartetten an allt från klassiska stycken till pop-stråk och skapar en naturlig mix av gammalt och nytt. Söndag 22 januari gästar de Landskrona Kammarmusikförening och bjuder på ett varierat och spännande program med såväl egna kompositioner som musik av Ástor Piazzolla, Lina Nyberg, Elena Kats-Chernin och Gabriela Lena Frank.

Annons
 

Kvartetten bildades år 2008 i Malmö och har med sin genreöverskridande repertoar och sina många samarbeten gjort sig kända som en av Sveriges mest spännande kammarmusikgrupper. Bland deras många samarbeten finner man namnkunniga artister som Tingsek, Linnea Henriksson, Miriam Bryant, jazzmusikerna Lina Nyberg och Miriam Aïda samt nyckel-harpisten Emilia Amper.

Vindla har också skapat en interaktiv barnföreställning tillsammans med rytmik-pedagogen Helena Hagström samt komponerat teatermusik till Månteatern i Lund.

Kvartetten består av Caroline Karpinska, violin; Maria Bergström, violin; Elina Nygren, viola; Gerda Holmquist, cello.

Vindla String Quartet kan ses och höras söndag 22 januari klockan 16.00 på Församlingshemmet i Landskrona.
Arrangör är Landskrona Kammarmusikförening i samarbete med Musik i Syd och Svenska kyrkan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser