Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Dyrgrip inleder årets onlineauktioner

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk menar att det är en stor risk att bordet på bilden hamnar i USA.

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk menar att det är en stor risk att bordet på bilden hamnar i USA.

På tisdag är det dags för årets första onlineauktion på Skånes Auktionsverk. Som första rop ligger ett syrabetsat furubord formgivet av Axel Einar Hjorth. Trots en del skavanker ligger utropspriset på hela 75000-10000 kronor. Med stor sannolikhet hamnar bordet i USA.

Annons
 

Hade du kunnat tänka dig att köpa ett furubord där skivan har slagit sig något, en mindre del av ena kortsidans sarg saknas, ett benstöd utfört i björk, avsaknad av skruvar och med en torrspricka, för 100000 kronor? I så fall är du nog inte den enda. Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk berättar om att intresset för Axel Einar Hjorth är stort utomlands.
– Framför allt i USA. Dit går dom flesta möblerna av designern som säljs på auktion idag, säger han och berättar om priset.
– Hade bordet varit i perfekt skick så hade utropspriset förmodligen varit det dubbla.

Ett annat spännande rop är en oljemålning på pannå av Waldemar Lorentzon.
– Han var, precis som Axel Einar Hjorth, före sin tid och just därför är hans verk väldigt populära, säger Joakim Karlsson.
– Han tillhörde Halmstadgruppen och var nere i Paris och ställde ut med så stora konstnärer som Léger och Picasso.

Tre olika PH-lampor kommer också att gå under klubban. Trots förra årets uppmärksammade härva med falska PH-lampor i omlopp så är inte Joakim Karlsson rädd.
– Rent utseendemässigt ser lamporna ut som originalen. Men vi vet exakt vad vi ska titta på för att kunna garantera att det är äkta lampor vi säljer. Det finns alltså ingen risk att man ska få en falsk PH-lampa om man ropar hem en hos oss.

Som alltid finns det keramik, möbler, glas, silver, smycken, textilier, mattor och mycket mer att bjuda på. Vill du se hur objekten ser ut så ska du ta dig till Skånes Auktionsverk på måndag mellan klockan 13 och 19 då man har visning. Auktionen startar dagen efter, tisdagen den 17 januari klockan 18.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser