Annons

Skola byter namn och profil

Såhär ser LA School of Sports logotype ut. – Kransen symboliserar kunskap och omfamnande gemenskap medan kronan står som symbol för Landskrona, säger skolans vd Pernilla Anderberg.

Såhär ser LA School of Sports logotype ut.
– Kransen symboliserar kunskap och omfamnande gemenskap medan kronan står som symbol för Landskrona, säger skolans vd Pernilla Anderberg.

Efter 10 år som fotbollsakademi har BoIS Akademi utvecklats till att bli en grundskola för årskurs 4-9 med ett brett utbud av specialidrotter. Nu går skolan in i framtiden med ny profil och i det nya namnet LA School of Sports.

Annons
 

– Namnet BoIS förknippas starkt med fotboll. Det finns de som tror att man måste vara medlem i föreningen och att det bara handlar om fotboll. Detta vill vi ändra på. Med namnbytet vill vi markera att vi är bredare än så, säger skolans vd Pernilla Anderberg och berättar varför man valt ett namn på engelska.
– Sport är väldigt internationellt idag. Vi ville helt enkelt fånga upp en känsla av ett amerikanskt collage.

Skolan har idag ett utbud av ett flertal idrotter. De erbjuder inriktningarna ishockey, ridning, innebandy samt dans/musikal. Tanken var att de även skulle erbjuda E-sport. Men så har inte blivit fallet.
– Inte ännu. Vi har fått skjuta fram det då elevunderlaget var för litet. Jag tror att vi måste vara tydliga med vad det handlar om. Många tror att man kommer att sitta och spela datorspel men så är inte fallet, säger Pernilla Anderberg.

Att skolan nu satsar på lägre årskurser och samtidigt har elever som pendlar långt är inget konstigt enligt vd:n
– Eleverna på skolan kommer från många olika skånska kommuner, bland annat Malmö, Svedala, Helsingborg och Svalöv utöver Landskrona. Vi har frågat eleverna som går här och många hävdar att de inte har något liknande där de bor. Dessutom kan de som vill syssla med fler idrotter göra så här hos oss. På så vis kan vi även behålla de elever som byter intresse.

En annan faktor som är viktig enligt vd:n är att skolan arrangerar prao-platser.
– Det har vi gjort sedan starten. Det är de som går i åttonde klass som får praoa. Vi har enskilda samtal med alla elever och försöker hitta arbetsplatser som de är intresserade av. Dessutom kommer vi till våren att inleda ett samarbete med HSB där eleverna kommer att få använda sina kunskaper i praktiken, säger Pernilla Anderberg.

Fler idrotter kan komma att bli aktuella längre fram.
– Vi har fått förfrågningar om friidrott, golf och simning. Men det som avgör om vi kan ha dessa inriktningar är antalet sökande samt att det finns någon förening som vill engagera sig.

Nu hoppas Pernilla Anderberg att den nya profilen med nytt namn och logotyp ska göra skolan mer attraktiv.
–  Vi har hittat en profil som speglar oss väl, och som bär oss in i framtiden på bästa sätt, avslutar vd:n.

Ridning är en av flera idrotter som ingår i utbudet i LA School of Sports

Ridning är en av flera idrotter som ingår i utbudet i LA School of Sports.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser