Therese Uddenfeldt på biblioteket – Nytt datum

Therese Uddenfeldt kommer till Landskrona stadsbibliotek i mitten av januari. Foto: Emil Malmborg
Therese Uddenfeldt kommer till Landskrona stadsbibliotek den siste i månaden. Foto: Emil Malmborg
Uppdaterad 2017-01-10 kl. 16.30

På grund av dubbelbokning har Landskrona stadsbibliotek flyttat programmet med Therese Uddenfeldt som skulle ha ägt rum den 17 januari. Hon kommer istället till biblioteket för att prata om sin senaste bok ”Gratislunchen” tisdagen den 31 januari. 

Therese Uddenfeldt skulle ha besökt biblioteket den 17 januari men hon kommer nu istället den 31 januari kl. 19.00.

Gratislunchen handlar om de senaste århundradena då vi har kunnat avnjuta historiens största gratislunch. Det fossila bränslet har gett oss en frihet som människan tidigare bara kunnat drömma om. Men oljereserverna minskar utan möjlighet till påfyllning, samtidigt som vårt beroende av de sinande resurserna bara ökar.

Therese Uddenfeldt, född 1975, är journalist med en bakgrund på SR:s och SVT:s kulturredaktion. Hon bor sedan ett par år i Skåne.

”1900-talet var en brakfest av framsteg och tillväxt. Men när världens fossila tillgångar sinar hotar en förödande baksmälla. Therese Uddenfeldt har skrivit en vacker och häpnadsväckande bok – som drar ner byxorna på vårt oljeberoende samhälle”, skrev SVD:s recensent i sin ingress. Läs hela recensionen på http://www.svd.se/oljemissbruket-kan-ge-forodande-baksmalla

Till arkivet