Fackeltåg för en tryggare stad

Ett fackeltåg gick genom Landskrona på nyårsdagen som en manifestation för ett tryggare Landskrona där alla vuxna måste ta ett ansvar.
Ett fackeltåg gick genom Landskrona på nyårsdagen som en manifestation för ett tryggare Landskrona där alla vuxna måste ta ett ansvar.

Det är många som upprörts av den senaste tidens händelser i Landskrona. Genom ett initiativ från Tanja Ek och Suha Airawi kunde, på nyårsdagen ett hundratal Landskronabor samlas för en gemensam vandring genom staden från Karlslund till Rådhustorget.

Under tystnad, utan några slagord och med småprat i ledet om hur staden och samhället tycks urarta när det lämnas över till kriminella gäng och eller unga att ensamma kunna dra runt på staden och göra skada både här och där.
– Vi talade om att vi vuxna måste ta ett större ansvar för framtiden genom att påverka politikerna, engagera oss och aktivt delta i det sociala och politiska livet, berättar Birgitta Alm en av Landskronaborna som fick med i fackeltåget.
– Tyvärr var det inte en enda av stadens ledande politiker som anslöt varken i vandringen eller på torget, avslutar Birgitta Alm.

Demonstrationen startade vid det i mellandagarna nerbrända Karlslundstorget…. Foto: Per Nordlund.
… och avslutades på Rådhustorget där initiativtagarna Suha Airawi och Tanja Ek tackade alla som deltog.

 

 

 

 

Till arkivet