Demonstration för en tryggare stad

Tanja Ek och hennes vän Suha Alrawi har fått nog av allt som skett de senaste dagarna. Därför har de arrangerat en spontan demonstrationsmarsch som går från Karlsundstorget till Rådhustorget på söndag.
Tanja Ek och hennes vän Suha Alrawi har fått nog av allt som skett de senaste dagarna. Därför har de arrangerat en spontan demonstrationsmarsch som går från Karlslundstorget till Rådhustorget på söndag.
Tanja Ek och hennes vän Suha Alrawi har fått nog av allt som skett de senaste dagarna. Därför har de arrangerat en spontan demonstrationsmarsch som går från Karlsundstorget till Rådhustorget på söndag.
Tanja Ek och hennes vän Suha Alrawi har fått nog av allt som skett de senaste dagarna. Därför har de arrangerat en spontan demonstrationsmarsch som går från Karlslundstorget till Rådhustorget på söndag.

Det är många Landskronabor som reagerat starkt på de senaste dagarnas händelser i Landskrona. Bränder, rån och brandmän som blir beskjutna av fyrverkeripjäser har nu fått ett par invånare att arrangera en spontan marsch mellan Karlslundstorget och Rådhustorget den 1 januari.

En av initiativtagarna är Tanja Ek.
– Jag vet inte vad som avgjorde men jag vet att jag tänkte att det var ju fan att man inte kan få gå någonstans utan att det händer något, när Speakers Corner blev rånat, säger hon.

Tanken är att ett spontant demonstrationståg ska gå från Karlslundstorget via Stenorsvägen och Regeringsgatan till Dammhagskolan och sedan vidare till Rådhustorget med start klockan 14.00 på nyårsdagen. Tanja Ek skänker en tacksamhetens tanke till polisen som beviljat demonstrationen med kort varsel.
– Jag var inne i morse och de sa att det skulle gå fort och att jag skulle få det under fredagen. Och ett par timmar senare fick vi ett ok, säger hon.

Hur många som kommer att sluta upp har Tanja Ek inte en aning om.
– Det frågade polisen också och jag sade samma sak till dom. Men jag hoppas att vi blir minst 40-50.

Hon är också mycket noga med att understryka att demonstrationen inte handlar om något annat än att man är trött på allt som händer.
– Det vill jag verkligen poängtera. Detta har inte med rasism eller religion att göra. Det är helt opolitiskt. Istället för att bara sitta och gnälla på Facebook så kan man nu visa att man vill ha till åtgärder. Det är dags att dra upp huvudet ur sanden och säga ifrån, att visa att vi inte vill ha det så här. Men som sagt. Jag hoppas verkligen att detta inte uppfattas som något politiskt för jag tror inte att någon i stan, oavsett vilket parti man röstar på eller vilken religion man tror på, vill ha det såhär, avslutar hon.

Till arkivet