Luciatävling på Landskrona Atletklubb

De tio tävlande och medaljörerna vid Landskrona Atletklubbs tradtionella Luciatävlin. Från vänster Samuel Broman, Loke Friberg, Alfred Lindeblad-Donnerhag, Alvin Broman, Marie Brodin, Elisa Donnerhag, Oscar Leo, Amanda Johannesson, Hanna Brodin, Louise Dahlgren. Foto: Jessica Leo

Vad är det bästa och roligaste man kan göra lucia-helgen innan man njuter av luciatåg och lussekatter?
Jo, naturligtvis riva av en ordentlig tävling i tyngdlyftning med Landskrona Atletklubb Det tycker man åtminstone i tyngdlyftningsklubben som varje år genomför en intern tävling varje luciahelg.
– Med härlig stämning och mycket skratt, inflikar klubbmedlemmen Samuel Broman.

I år var det totalt tio tävlande plus domare och coacher som dök upp före kl. 9 på lördagsmorgonen för invägningen.
– Det fina med en intern klubbtävling är att det ofta känns lättare att testa sina gränser än på större tävlingar med mycket publik och mer prestige som står på spel. Alla tävlande hade personliga målsättningar att uppnå med tävlingen, säger Samuel Broman.

Klubbens två senaste nyförvärv, tillika syskon, Alfred och Elisa Donnerhag (8 respektive 9 år) gjorde sin första riktiga tävling, vilket de gjorde galant.
Båda tog guld i sina viktklasser! Alfred tog 6kg i ryck och 9 kg i stöt, totalt 15kg. Elisa tog 8kg i ryck och 11 kg i stöt, totalt 19kg.

En som hunnit träna lite längre är Loke Friberg och som gjorde sin andra tävling. Han tog guld i sin viktklass med 14kg i ryck och 17kg i stöt, totalt 31kg.

Klubbens starka 12-åriga tjej, och silvermedaljör i Phoenix Cup i London, Hanna Brodin, tog det lugnt denna gång, med 32 kg i ryck och 45 kg i stöt, totalt 77kg.
Med på tävlingen var även Hannas mamma Marie Brodin, som gjorde sitt bästa och nästan lyckades, med att hålla jämna steg med sin dotter. Marie lyckades ta samma vikt som Hanna i ryck, 32kg, men nådde inte hela vägen i stöt med 43kg, totalt 75kg.

Amanda Johannesson, som helgen innan hade stöttat och coachat LAK-tävlande i Phoenix Cup i London, tog personligt rekord i ryck och stöt med 37kg i ryck och 50kg i stöt, totalt 87kg.

Oscar Leo gick ut modigt och hårt och satsade allt på nytt personligt rekord, men det gick inte som Oscar ville, men han fick till en fin stöt på 60kg.

Alvin Broman, en glad 14-åring, var sugen på revansch efter att missat medalj på Phoenix Cup i London helgen innan. Alvin nådde sitt personliga mål i både ryck och stöt genom att höja sitt personliga rekord i ryck med 5kg och i stöt med 8kg. Alvin tog 60kg i ryck och 75 i stöt, till ljudet av mycket tjoande och hurrande. Totalt 135kg, en ökning i personligt rekord med 13 kg!

Samuel Broman, som följer i sonens tynglyftar-fotspår, gjorde dagen till ära sin första tävling i tyngdlyftning. Iförd en tight ljusblå ”supermannendräkt” – som inte fick honom att se varken snabb eller vältränad ut – gjorde sex godkända lyft och tog personligt rekord med 51 kg i ryck och 62 kg i stöt, totalt 113kg.

Dessutom var klubbens starkaste tjej, Louise Dahlgren, med på tävlingen. Louise tog 60kg i ryck och personligt rekord i stöt med 73kg, totalt 133kg. Det gav henne en fin guldmedalj i sin viktklass.

Alvin Broman når sitt mål och höjer sitt personliga mål i stöt med 8kg till 75kg Foto: Malin Wik.
Till arkivet