Malmötalang klar för BoIS

BoIS-publiken får en ny talangfull spelare att stifta bekantskap med nästa säsong. 18-årige Daniel Ask har skrivit på ett treårsavtal med klubben.

Snart 18-årige Daniel Ask har skrivit ett treårskontrakt med Landskrona BoIS. Mittfältaren kommer närmst från Öster men är ursprungligen från Malmö och har spelat i Limhamn/Bunkeflo.
Han flyttade till IFK Osby då han blev antagen till Jonas Therns akademi.

– Danne är en enorm talang, en spännande offensivt lagd mittfältare, som jagtror har stora möjligheter att utvecklas i Landskrona BoIS under Agims ledning, säger Jonas Thern.

Daniel Ask tillhörde Öster den här säsongen och ansågs där som en framtidsspelare. I stället valde han att skriva ett kontrakt på tre år med BoIS.
– Jag såg större utvecklingsmöjligheter i Landskrona tack vare Jonas Thern och tränaren Agim Sopi. Jag gillar Agims sätt att spela fotboll och hur han tar hand om unga spelare. Vi har träffats en del på skolan och jag har kompisar som tränat med honom, säger Daniel Ask, som ser fram emot träningsstarten den 9 januari.

Jonas Thern vill att spelaren ska få utvecklas i lugn och ro.
– Det är ingen färdig spelare men en coming man, som man säger. Han har en del saker att jobba på men det är det som vi ska lära honom i BoIS. Jag ser med spänning fram emot hans utveckling.

Tidigt i våras provtränade Daniel Ask för IFK Norrköping och lagets dåvarande manager, nuvarande förbundskapten Janne Andersson var full av beröm.
– Det är en kreativ och konstruktiv mittfältare med bra blick för spelet med en funktionell teknik. Det är den typ av spelare som tilltalar oss och passar vårt sätt att spela. Det var de egenskaperna som lockade oss att titta på honom, sa Janne Andersson då.

 

Till arkivet