Per-Åke Olsson Årets Företagare 2015

Per-Åke Olsson från Solbackens Blommor fick motta hedersbetygelsen Årets Företagare vid en ceremoni på Pumphuset. Nu är det dags att nominera årets företagare 2016.
Per-Åke Olsson från Solbackens Blommor fick motta hedersbetygelsen Årets Företagare vid en ceremoni på Pumphuset.
Per-Åke Olsson från Solbackens Blommor fick motta hedersbetygelsen Årets Företagare vid en ceremoni på Pumphuset.

Strax innan klockan 12 på torsdagen presenterades Per-Åke Olsson, ägare av Solbackens Handelsträdgård, som Årets Företagare 2015. Ceremonin hölls på Pumphuset i Landskrona.

Inför dagens stora händelse, presentationen av Årets Företagare 2015, var gissningarna många. Det var dock inte många som hade Per-Åke Olsson, ägare av Solbackens Handelsträdgård, i tankarna. Faktum är att han blev lika överraskad själv.
– Jag fick reda på det för en dryg månad sedan och jag måste erkänna att jag blev överraskad. Glad och överraskad, säger han leende efter att utmärkelsen delats ut.

Företaget har över 100 år på nacken men sedan 1989 är det Per-Åke Olsson som äger och driver företaget.
– Det gör jag tillsammans med fem anställda och de har jag mycket att tacka för, säger han vidare.

Tidigare låg Solbackens Handelsträdgård, eller Solbackens Blommor som många kallar butiken, på Hvilan där Solbackens äldreboende ligger idag.
– Då var det mer en handelsträdgård med växthus och så. Men utvecklingen har gått mer åt snittblommor och inredning. Så vi har helt enkelt utvecklats. Vårt fokus ligger dock på just snittblommorna och att alltid hålla en hög kvalitet.

Någon speciell blomma eller bukett har han själv inte som favorit.
– Det beror mycket på vilken årstid det är. Nu närmar vi oss jul och då är rött en favorit.

Ina Zachhau är ordförande i Företagarna Landskrona och hon är en av flera som röstat fram Per-Åke Olsson still Årets Företagare.
– Det var svårt i år. Vi hade cirka tolv nominerade som vi noggrant gått genom. Och det var många som kunde stått här idag. Jag hoppas dock att de nomineras även nästa år, säger hon.

Nomineringen lyder:
Årets Företagare Per-Åke Olsson har sedan starten 1989 utvecklat sitt företag till en blomstrande oas. Att värna om miljön, det lokala näringslivet och att följa med i de olika trenderna är självklara saker i arbetet för butikens utveckling.
Som chef är han mycket uppskattad och ser till att medarbetarna fortsätter att utvecklas och mår bra.
Med stort engagemang och stor kunskap styr han Solbackens Blommor (Handelsträdgård) på ett föredömligt sätt.

Per-Åke Olsson har levererat blommor till Årets Företagare i många år, så  även i år. - Det hade sett märkligt ut omm han inte fått jobbet även i år, säger Ina
Per-Åke Olsson har levererat blommor till Årets Företagare i många år, så även i år.
Det hade sett märkligt ut om han inte fått jobbet även i år, säger Ina Zachhau, ordförande i Företagarna Landskrona med ett leende.
– Det är inte jag själv som knutet buketten,
säger Per-Åke Olsson och ler.
per-ake_olsson2
Ina Zachhau, ordförande i Företagarna Landskrona gratulerar Årets Företagare, Per-Åke Olsson. Även Magnus N:son Engelbäck, regionchef Företagarna Syd samt de lokala styrelseledamöterna Jonas Ekelund och Anette Ohlsson fanns med bland gratulanterna.

 

Till arkivet