Annons

Mysig avslutning på Jazzcafé

Almaz Yebio och Mattias Hjorth framför  Joni Mitchells Song to a Seagull på Teaterrestaurangen .

Almaz Yebio och Mattias Hjorth framför Joni Mitchells Song to a Seagull på Teaterrestaurangen.

I går kväll var det säsongsavslutning för Jazzcafé på teaterrestaurangen. Vilken final det blev. Twist’n Shout med Almaz Yebio vid mikrofonen lämnade ingen oberörd. Mysigt, magnifikt och stundtals makalöst vad så skickliga musiker kan åstadkomma. Glädjande besked till alla musikälskare är att Jazzcafé går in på sitt fjärde år på Landskrona teater till våren.

Annons
 

Twist’n Shout, detta missvisande namn på en grupp, firar 20-årsjubileum med ett par spelningar så här i gränslandet mellan höst och vinter.
– Vi får kanske göra någon Beatleslåt i framtiden, funderade Almaz Yebio vars varma, enastående rika och trovärdiga röst är en fixpunkt, konserten igenom.
Flera gånger presenterar sångerska också bandet. Välförtjänt.
Karl-Martin Almqvist på träblås, Mattias Hjorth på kontrabas och Peter Nilsson bakom trummorna.

Det bjöds på eget material, nytt och gammalt, men också Gershwins Central Station, där Almqvists saxofon skapade en suggestiv matta för tågen att rulla fram på. Almaz Yebios röst var pianot när bandet tolkade Keith Jarrett och även ljudteknikern bör få en applåd. Så rent var ljudet i Joni Mitchells Song to a Seagull att stämningen var andäktig.

Det blev en sån där avspänd stämning när publiken och musikerna samtalar med vandra, sånt som kan ske på ett jazzcafé.
– Jazzcaféet återkommer till Landskrona till våren, utlovar Ulf Rådelius, producent jazz, vid Musik i Syd och ger löfte om ett omväxlande program med bland annat besök av pianisten Martin Tingvall samt ”jazz po skånska” med sångerskan Anna-Mia Barwe.

almazyebio

Twist’n Shout i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser