Annons

Krögare söker ljus och värme i Landskrona

Rachad Chehab tröttnade på mörkret, kylan och tristessen i Kiruna och flyttade till Landskrona.

Rachad Chehab tröttnade på mörkret, kylan och tristessen i Kiruna och flyttade till Landskrona.

Den restaurang som tidigare hette Axet på Österleden heter numera La Guna. Namnbytet kom i samband med att restaurangen såldes nyligen. Den nye ägaren heter Rachad Chehab och han flyttade till Landskrona för cirka en månad sedan. Han är född och uppvuxen i Norrbotten och detta märks redan idag på menyn.

Annons
 

Rachad Chehab är en ung man som tröttnade på mörkret och kylan i Kiruna och beslutade sig för att flytta söderut. Sedan några månader bor hans pappa i Malmö och när han fick se att Restaurang Axet i Landskrona var till salu så gick allt fort.
– Det tog bara ett par dagar. Sedan var jag och den tidigare ägaren överens och nu är jag här, säger Rachad Chehab.
– Jag hatar Norrbotten, säger han med glimten i ögat och skrattar.
– Där är kallt och mörkt och där finns inget att göra. Jag har länge velat flytta söderut.

Hans pappa har drivit restaurang i ett stort antal städer i Norrbotten och där har Rachad Chehab fått sin skolning.
– Jag har varit i branschen i 7-8 år och nu kör jag själv här nere, säger han.

Restaurangen kommer att fokusera på pizzor och husmanskost och här finns flera inslag från norr.
– Det är ganska mycket vilt. Vi har bland annat rökt renkött till många av våra rätter. Detta är någon speciellt som jag tror kan locka många Landskronabor och även andra som bor runt omkring, säger Rachad Chehab.
– Detta i kombination med att hela området står inför en stor utveckling samt att vi har en stor gratis parkering precis utanför dörren gör att vi tror stenhårt på restaurangen och läget.

I inledningsskedet kommer tre eller fyra personer att jobba på La Guna och en som redan är på plats är kocken Hans Pedersen. Han slår ett slag för en klassiker från Lund.
– Jag jobbade på Grand Hotell i många år och en av favoriterna där var Sten Bromans whiskyköttbullar. Och dessa ska vi ha här. Ska det vara på riktigt så ska man, förutom whisky, ha Ramlösa i färsen, säger han och skrattar.

En nyhet är också att restaurangen kommer att hålla öppet på kvällar och helger.
– Tidigare har det varit en lunchrestaurang men vi vill mer än så. Vi har cirka 70 platser och hit kan sällskap komma och sitta bekvämt. VI har dessutom konferensrum om det skulle behövas, avslutar Rachad Chehab.

Kocken Hans Pedersen och krögare Rachad Chehab förbereder rökt renkött som kommer att serveras i ett flertal rätter till lunch.

Kocken Hans Pedersen och krögare Rachad Chehab förbereder rökt renkött som kommer att serveras i ett flertal rätter till lunch.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser