Annons

LKGF tävlade i Slovenien

Från vänster: Moa Paulos, Wilma Mårtensson, Sandra Andersson, Meja Engdahl Petersson, Alma Månsson och Olivia Kristensson Nilsson. Astrid Kristensson Nilsson saknas på bilden. Foto: Privat

Från vänster: Moa Paulos, Wilma Mårtensson, Sandra Andersson, Meja Engdahl Petersson, Alma Månsson och Olivia Kristensson Nilsson. Astrid Kristensson Nilsson saknas på bilden.
Foto: Privat

Fem gymnaster och en tränare från Landskrona Kvinnliga GF, samt en gymnast från Göteborg och en från Jönköping åkte i fredags till Ljubljana i Slovenien för den 27:e upplagan av “New Year Cup Moste”. Tretton nationer fanns på plats med Ryssland som en av dessa.

Annons
 

Först blev det transport till hotellet, därefter träning i tävlingshallen som var en helt nybyggd anläggning enbart för gymnastik. En stor hall för RG och en hall för AG.
– Jättefräscht och med golv som var preparerade för de olika gymnastikformerna, säger Jenny Engdahl för LKGF.
– Kvällen avslutades i centrala delarna av Ljubljana med lite sight seeing och krafterna till tävlingen fylldes på genom att vi åt soppa ur ett urholkat bröd. Mysigt, spännande och gott.

Alma Månsson tävlade i “Pre Junior”kategori A och genomförde program i tunnband och käglor. Ganska bra gick det och gymnasten var nöjd.
– Det är alltid lite nervpirrande att tävla utanför Sveriges gränser och det finns många mycket duktiga gymnaster. Men flickorna snappar upp och lär sig så otroligt mycket. Alma har utvecklats otroligt mycket under hösten i sitt RG tänk, berömmer Jenny Engdahl.

Meja Engdahl Petersson tävlade i FIG juniorkategorin och genomförde fyra mycket bra program. Totalt slutade hon på 12:e plats och kvalificerade  sig till alla fyra grenfinalerna, rep, tunnband, boll och käglor. På söndagen gjorde hon åter en mycket bra tävling och resultaten blev fyra och femma i grenfinalerna. Meja Engdahl Petersson var mycket nöjd med sin tävlingshelg och har fått många fina “vitsord”.

Olivia Kristensson Nilsson och Wilma Mårtensson tävlade i seniorkategori FIG. Wilma genomförde alla fyra grenarna tunnband, boll, käglor och band på ett mycket tillfredställande sätt och har utvecklat sitt tävlande enormt den sista tiden. Wilma lyckades gå vidare till finaler i de två grenarna tunnband och band. Totalt slutade Wilma på fjärde plats. I grenfinalerna blev det en fjärde och en femteplats.

Olivia Kristensson Nilsson tävlade endast i två grenar då hon håller på att rehabilitera en envis fotskada.
– Boll och käglor som vi anser är hennes starkaste grenar var det som gällde. Och Olivia fick fina poäng över 13. Det blev final i båda grenarna och två fina fjärdeplatser. En nöjd Olivia som mådde jättebra av att få vara på tävlingsgolvet igen, säger Jenny Engdahl.

Astrid Kristensson Nilsson tävlade “Pre Junior” kategori B och körde tunnband. Astrid var väldigt nervös och programmet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Men tävlingen gav en bra erfarenhet att ha med sig framöver.
– Astrid har stor utvecklingspotential, så det är bara att jobba vidare, manar Jenny Engdahl och avslutar.
– Med mycket ny inspiration med hem i bagaget avslutades inte bara tävlingsåret utan det gällande bedömningsreglementet. Nu gäller det att anpassa sig efter lite nya regler och plugga på och träna under julen för att kunna komma igen nästa år med nya program med nya svårigheter, risker och “apparatus difficulties”. Vi ser fram emot en arbetsam jul med mycket träning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser