Annons

Frågestund om Häljarps nya idrottshall fick ställas in

Innebandyn är en av sporterna som flitigast utnyttjar den nuvarande idrottshallen i Häljarp.  Foto: Ulf Bjarke - Foto261.se

Innebandyn är en av sporterna som flitigast utnyttjar den nuvarande idrottshallen i Häljarp.
Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Socialdemokraterna med Jörn Jönsson i spetsen hade laddat för debatt i fullmäktige igår. Detta med anledning av att den utlovade nya idrottshallen i Häljarp skjutits på framtiden. Något som S menar är ett svek mot föreningslivet och byborna i Häljarp. Nu blev det ingen debatt. Det moderata kommunalrådet Birgitta Persson som tillika är ordförande i fritidsnämnden hade akut insjuknat. Nu skjuts frågan upp till den 12 december.

Annons
 

Jörn Jönsson (S) har i en interpellation till Birgitta Persson (M) ställt två frågor om den nya idrottshallen i Häljarp.
– Det gjorde jag med anledning av vi märkte att treklövern började slira på sitt löfte och ville höra hur det står till i frågan, säger Jörn Jönsson som efter att interpellationen skickats in, fått en del svar på sina frågor och även hunnit få ett skriftligt svar av fritidsnämndens ordförande.
– I vår senaste kartläggning och analys, ser vi inte att det aktuella behovet motsvarar nivån att, det är försvarbart att bygga en andra idrottshall, skriver Birgitta Persson som dock inte utesluter att det kan byggas en ny hall i framtiden.
– Det är helt beroende på hur behovet förändras över tid, och den utvecklingen följer vi noga, skriver hon vidare och utlovar istället en modernisering av den befintliga idrottshallen under 2017.  

Jörn Jönsson undrade också när Häljarpsborna och föreningslivet kommer att bjudas in till planeringen av sin nya idrottshall.
– Det är naturligt att planering och medborgardialog startar i samma stund som det avgörande beslutet fattats, om tilldelning av medel för ett större projekt. Inledande kontakter med skola och berörda föreningar som är användare av idrottshallen i Häljarp har reda tagits, avslutar Birgitta Persson sitt interpellationssvar.

– Nu laddar vi om och tar debatten om 14 dagar istället, avslutar Jörn Jönsson.

Bakgrunden till det hela diskussionen är att kommunfullmäktige i juni beslutade att anslå 40 miljoner kronor för att under 2019 bygga en ny idrottshall i Häljarp.

En kommentar till "Frågestund om Häljarps nya idrottshall fick ställas in"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Fullmäktige bantade idrottshallen i Häljarp

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser