Annons

Ny idrottshall i Häljarp skjuts på framtiden

Senaste beskedet om idrottshallen i Häljarp är nu att den befintliga  renoveras under nästa år och att det dröjer med ett nybygge.

Senaste beskedet om idrottshallen i Häljarp är nu att den befintliga renoveras under nästa år och att det dröjer med ett nybygge. Foto: Ulf Bjarke.

Vid novembermötet i kommunfullmäktige lämnade socialdemokraten Jörn Jönsson (S) in en interpellation till fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson (M) där han ville veta när den nya idrottshallen i Häljarp skulle byggas. Vid dagens möte i kommunstyrelsen kom svaret.
– Det dröjer till den dagen behovet finns, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) och menar att behov och ekonomi styr och där prognoserna för de kommunala intäkterna framledes pekar åt fel håll.
– Det är en trend i hela landet, förklarar han. 

Annons
 

Det var i samband med budgetmanglingen i juni som Socialdemokraterna fick med sig övriga partier på anslå 40 miljoner kronor för att under 2019 bygga en ny idrottshall i Häljarp.
– Nu har man tittat närmare på detta och kostnaderna är långt mycket högre än så, säger Torkild Strandberg.
– Behovet i Häljarp är i stort sätt täckt med den hall som finns. Därför lägger vi nu istället in 15 miljoner kronor i nästa års budget för att lyfta den befintliga hallen kvalitetsmässigt med omklädningsrum men också med faciliteter så att man ska kunna ha kioskverksamhet samt att det kommer in en läktare. Det andra får anstå till behovet är mera påtagligt, säger han.
– Detta är kommunicerat med föreningarna och skolan i Häljarp, inflikar kommunalråd Birgitta Persson (M).

Meningen är nu att den befintliga idrottshallen vid Sandåkerskolan renoveras och det där också skapas möjligheter att i framtiden bygga ut densamma, om och när behovet för detta uppstår.
– På detta yrkade SD att motsvarande genomgång ska göras på övriga hallar i byarna för att se om metodiken kan tillämpas även där, berättar Torkild Strandberg och detta gav KS ett jakande svar på.  

Oppositionsråd Jonas Esbjörnsson är inte med på budgetändringen och han är hård i sin kritik.
– Detta är ett stort svek mot Häljarpsborna, säger han och menar att utredningen är undermålig.
– Behovet är fortfarande stort på halltider. Inte minst från föreningslivets sida. Att stadsledningskontorets fastighetsstrategiska enhet visar att det finns tider på vardagseftermiddagar eller för den delen efter klockan 21 på kvällen är inte till någon hjälp för vare sig barnen eller föreningarna.

– L, M, MP och SD ska vara på det klara med att vi kommer att fortsätta driva saken, avslutar Jonas Esbjörnsson.

En kommentar till "Ny idrottshall i Häljarp skjuts på framtiden"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Fullmäktige bantade idrottshallen i Häljarp

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser