Annons

Ljusinsamling ska tända hopp för flyktingbarn

Ljus är årets tema vid lördagens Adventskonserten på Rådhustorget.

Ljus är årets tema vid lördagens Adventskonserten på Rådhustorget.

Ljus är årets tema på Adventskonserten på Rådhustorget i Landskrona. Några som kommer kasta ett sken på tillställningen är Individuell Människohjälp och Rädda Barnen.

Annons
 

När mörkret sänker sig över Rådhustorget den 27 november passar Individuell Människohjälp och Rädda Barnen på att belysa situationen för världens flyktingbarn genom initiativet ”Tänd ett ljus för barn på flykt”. Mellan klockan 16-18 kommer de att leda en insamling under årets adventskonsert på Rådhustorget.

– På IM möter vi dagligen människor som tvingats fly från krig och andra ordinära händelser. Vi möter barn som är hårt märkta av att vara på flykt. Det är lätt att glömma att flykten inte är slut för att en har kommit till Sverige. Den pågår till en har fått permanent uppehållstillstånd, vilket är svårt med de nya asylreglerna. Alla initiativ för att belysa problemet är viktiga insatser. Att tända ett ljus för ett barn är att tända ett hopp om en framtid, berättar Maria Andersson, verksamhetsutvecklare på Individuell Människohjälp.

Besökare får köpa ljus som placeras i en vacker formation på torget och som successivt växer med antalet välgörare.

– Vi vill visa att alla kan gör något. Vi vill gjuta hopp i barnen och visa att vi är många som vill hjälpa. Att lysa upp torget är ett bra sätt att visa medmänsklighet och medmänsklighet kan vi aldrig få för mycket av, säger Maria Andersson.

“Tänd ett ljus för ett barn på flykt” arrangeras av Individuell Människohjälp och Rädda Barnen i samarbete med Landskronsamverkan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser